Novinky ve fotbalové Plzni. Spotovním ředitelem se stává Kolář, kádr posiluje Dedič

V mistrovské Viktorii Plzeň se v těchto dnech opět udály změny a to nejen v hráčském kádru, ale i na manažerských pozicích. Novým sportovním ředitelem Západočechů se totiž stala jejich hráčská legenda, která ještě nedávno pobíhala po tuzemských trávnících, Daniel Kolář. Ten tak v této funkci nahrazuje Zdeňka Psotku, jenž se před časem stal sportovně-technickým poradcem Fotbalové asociace ČR. Plzeň pak hlásí další změnu i v kádru, když do týmu nově přišel útočník René Dedič.

Coby hráč se stal skutečnou plzeňskou legendou ještě za své aktivní hráčské kariéry. Není divu, protože Daniel Kolář působí na západě Čech již od roku 2008 téměř nepřetržitě s výjimkou sezóny 2016/17, kdy hrál za turecký Gaziantepspor. Díky jeho výkonům se v Plzni dočkali pěti ligových titulů, kromě toho také okusil atmosféru prestižní Ligy mistrů.

Vedle tohoto působení na klubové úrovni má za sebou i reprezentační kariéru. V národním dresu odehrál 29 zápasů, během kterých zaznamenal dvě branky. Již od roku 2019, krátce po skončení hráčské kariéry, nastoupil na manažerskou dráhu, když se stal u Viktoriánů sportovním manažerem mládeže.

A právě tato zkušenost se u nyní může v nové funkci hodit. "Mohl si už řadu věcí vyzkoušet, poznat detailně chod celého klubu a zapojit se aktivně do řady procesů. Jeho jmenování na uvolněnou pozici sportovního ředitele je proto pro nás přirozenou a logickou volbou," řekl k jeho povýšení v rámci manažerských pozic majitel Plzně a zároveň generální ředitel klubu Adolf Šádek.

"Mým úkolem je být spojkou mezi majitelem klubu a trenéry, zajišťovat pro ně potřebný servis. Stejně tak to platí i pro hráče. V mých kompetencích bude i sledování fotbalistů na hostování či vytipovaných hráčů, kteří by pro nás mohli být zajímaví. V neposlední řadě budu dohlížet i na úsek mládeže, kde chci pokračovat v propojování všech mládežnických výběrů s A týmem," přiblížil svou pracovní náplň v nové funkci Kolář.

Další posila do útoku. Plzeňský dres bude nově oblékat i René Dedič

V pondělí pak přišel západočeský celek s další novinkou a to když oznámil příchod své již osmé letní posily. Tou se stal osmadvacetiletý slovenský útočník René Dedič, jenž přišel na západ Čech z Třince a jenž tak s novým zaměstnavatelem uzavřel dohodu o hostování s opcí na možný přestup. Informoval o tom v pondělí klubový web.

"Angažmá ve Viktorii je pro mě obrovskou výzvou. Když se mi Plzeň ozvala, neváhal jsem ani minutu. Udělám maximum, abych byl pro tým platný," nekrýval radost z nového angažmá Dedič v rozhovoru pro klubový web. Nový sportovní ředitel Daniel Kolář pak o jeho osobnosti uvedl následující: "Je typem útočníka, kterého jsme hledali. Je vysoký, důrazný, má ligové zkušenosti a dokáže se rychle adaptovat na nové prostředí."

Dodejme, že během svého dosavadního druholigového působení v dresech Příbrami a Třince vstřelil devět gólů během 25 zápasů.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Viktoria Plzeň Daniel Kolář (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy