Obchod mezi Spartou a Slováckem zpečetěn. Sadílek se mění za Trávníka

To, o čem se několik dní spekulovalo, se nyní potvrdilo. Nově totiž posílí kádr pražské Sparty šestadvacetiletý záložník Lukáš Sadílek, jenž už několik dní s Pražany trénoval a dokonce za ně i v přípravě dvakrát nastoupil. Po více než šesti letech tak tedy opouští Slovácko, kam však místo něj míří ze Sparty středopolař Michal Trávník. Ten má podle smlouvy v Uherském Hradišti rok hostovat.

O tom, na jak dlouho se Lukáš Sadílek nakonec Spartě upsal, ani jedna ze zúčastněných stran nepřidala bližší podrobnosti. Jisté ale je, že se na podmínkách tohoto kontraktu oba kluby domluvili, jak se o tom informuje na sparťanském klubovém webu.

Připomeňme, že Lukáš Sadílek v uplynulé sezóně 2021/22 pomohl Slovácku k zisku ligového poháru poté, co ve finále porazilo právě Spartu. Následnou letní přípravu už ale se Slovákem Sadílek neabsolvoval, jelikož dostal od moravského klubu povolení trénovat se svým novým zaměstnavatelem. Mimochodem, za Spartu už stihl nastoupit ve dvou přípravných zápasech proti Dukle a Opavě.

Radost sparťanské vedení z příchodu Lukáše Sadílka pochopitelně nikterak neskrývalo. "Lukáš Sadílek se na hřišti prezentuje vysokou intenzitou pohybu a hry, což je aspekt, který nám v minulé sezoně scházel. Nebojí se hrát kolmo na výše postavené spoluhráče, je připravený a aktivní ve všech fázích hry, je silný v napadání rozehrávky soupeře a při dostupování k protihráčům, rychle reaguje na změnu situace," vyjmenovával Sadílkovy přednosti sportovní ředitel Pražanů Tomáš Rosický.

Dodejme k tomu, že Lukáš Sadílek doposud v tuzemské nejvyšší fotbalové soutěži odehrál 161 zápasů, během kterých zaznamenal 16 branek a 20 asistencí a že má zkušenosti i ze všech mládežnických reprezentací.

Jak už tedy bylo výše zmíněno, dohoda pak počítá s ročním hostováním osmabvacetiletého středopolaře Michala Trávníka v dresu Slovácka.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha 1. FC Slovácko Fotbal

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 33 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Putina volilo přes 87 procent lidí. V Kremlu bude sedět dalších šest let

Ruský prezident Vladimir Putin bude ve funkci dalších šest let. Volilo ho přes 87 procent lidí, vyplývá z údajů ruské centrální volební komise po sečtení více než 99 procent odevzdaných hlasů. O průběžných výsledcích informovala ruská státní agentura TASS

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy