Od příští sezóny s plnými hledišti? V anglické Premier League o tom uvažují

Stejně jako v mnoha dalších evropských zemích, tak i v Anglii je aktuální sezóna tamní nejvyšší fotbalové soutěže poznamenaná současnou pandemií koronaviru, kvůli které nemohou fanoušci na stadiony a podpořit tak na nich své miláčky. Nedávno však britský premiér Boris Johnson představil plán rozvolňování, zněhož vyplynulo, že poslední dvě kola letošní sezóny by mohl být povolen maximální počet 10 000 diváků na jedno utkání. A nyní ze slov výkonného ředitele anglické Premier League Richarda Masterse vyšlo najevo, že v Anglii by se už v příští sezóně mohly zaplnit všechny stadiony ze 100 procent.

V této probíhající fotbalové sezóně byly fanoušci přímo na anglických stadionech k vidění jen několik dní v prosinci, po následném výskytu nakažlivější britské mutace koronaviru se ale musely stadiony veřejnosti uzavřít. Jenže to by se mohlo zanedlouho změnit. Pokud to situace bude dovolovat, podle vládního plánu rozvolňování budou moct na duely hrané 15. a 23. května alespoň část na fanoušků na stadiony.

"Doufejme, že se nám podaří splnit všechny požadavky vlády. Byl by to fantastický konec sezony," uvedl k možnému částečnému otevření stadionů pro diváky podle agentury Reuters Richard Masters. Ten už se také nechal slyšet, že by se anglická fotbalová liga mohla těšit na plné ochozy již v příští sezóně, záleží však na tom, jak to bude s očkování britského obyvatelstva.

"Náš cíl je mít od prvního kola plné stadiony a nahrávají tomu i vládní plány na uvolňování opatření," řekl dále Masters, jenž uvedl, že právě nepřítomnost diváků na fotbalových zápasech je značnou čárou přes rozpočet u všech anglických klubů. Chybějící příjmy ze vstupného a z televizních práv totiž činí celkovou ztrátu ve výši až dvě miliardy liber (v přepočtu zhruba 61 miliard korun).

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Fotbal

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 2 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ukrajina potvrdila zásah vojenského letiště na Krymu

Ukrajina dnes oznámila, že její síly zasáhly ruské vojenské letiště na Krymském poloostrově, který Moskva nezákonně anektovala v roce 2014.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy