Odejde po Kuchtovi další opora Slavie? Stanciu by měl mít namířeno do Číny

Během tohoto zimního přestupového okna by se jednalo o již druhou oporu, kterou by pražská Slavia ztratila. Po útočníkovi Janu Kuchtovi, který se už prosazuje v Lokomotivě Moskva, kam přestoupil za 100 milionů korun, by mohl za stejnou sumu přestoupit do ciziny rumunský záložník Nicolae Stanciu. Ten má alespoň podle serveru idnes.cz namířeno do čínského Wu-Chanu. Tuto zprávu, kterou potvrdili dobře obeznámení zainteresování, ještě samotná Slavia nepotvrdila.

Již koncem prosince se agentka Stanciua Anamaria Prodanová v Rumunsku nechala slyšet, že by mohl její klient změnit v nejbližší době fotbalovou adresu. I když se pak přestaalo o jeho možném odchodu mluvit, vypadá to, že jednání o něm ve fotbalovém zákulisí nikterak neutichlo. Spíše naopak.

„Zájemci o Stanciua jsou v Praze od pondělka. Jedná se," zaznělo podle serveru sport.cz z klubu Slavie během tohoto týdne. V zákulisí se hovoří o tom, že by měl být transfer dojednán, k čemuž měol dojít v noci na čtvrtek.

Stanciu, jenž by měl tedy zamířit do čínského FC Wu-Chan, by se měl ještě podrobit nezbytné lékařské prohlídce a slácvistická kasa by se tak mohla začít těšit na dalších téměř 100 milionů korun. Mimochodem, právě za takovou částku přišell Stanciu do Slavie před dvěma a půl lety.

„Snažil jsem se přes Vánoce být co nejvíc s rodinou, manželkou a dcerou. Ale bylo to krátké, jenom jedenáct dní, protože dva dny jsem ztratil cestováním do Rumunska a zpátky. Ale užil jsem si to, potřeboval jsem čas strávený s rodinou a přáteli," nechal se v předešlých dnech pro slávistický web slyšet během zimního soustředění v Portugalsku, kam ještě odcestoval.

Zajímavostí rozhodně je fakt, že o Stanciua měl zájem i turecký Galatasaray Istanbul, který nabízel Pražanům ještě víc a to 115 milionů korun.

Náhradou za rumunského fotbalistu by měl být pak mladík Kryštof Daněk z Olomouce.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 30 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Cameron: Rusko využívá střední Asii k obcházení sankcí

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy