Ozvěny šlágru Premier League v reprezentaci. Z té anglické byl vyřazen Sterling

V neděli byl na pořadu dne šlágr anglické Premier League mezi Liverpoolem a Manchesterem City a není divu, že po prohře 1:3 neměl útočník manchesterského celku a zároveň anglický reprezentant Raheem Sterling zrovna nejlepší náladu. Tu zblízka poznal obránce Liverpoolu Joe Gomez, jež si něco vysvětlovali až příliš tváří v tvář během samotného duelu na Anfieldu. Kvůili tomuto konfliktu tak byl nakonec Sterling koučem Garethem Southgatem vyřazen z anglické reprezentace a ve čtvrtečním utkání s Černou Horou se tak neobjeví.

Kvůli vyřazení z reprezentace, přičemž nadále do budoucna Southgate se Sterlingem počítá, tak tedy přijde anglický forvard o svůj jubilejní 1000, start v dresu anglického národního týmu. Mimochodem, už právě po čtvrtečním zápase s Černou Horou si mohou Angličané zajistit postup na EURO, podobně jako Češi po svém taktéž čtvrtečním zápase s Kosovem.

"Jedním z našich největších úkolů je oddělit klubovou rivalitu a národní tým. Bohužel emoce z nedělního zápasu byly ještě příliš čerstvé. Cítím, že v zájmu týmu jsme učinili správný krok. Rozhodnutí padlo se souhlasem celého mužstva," nechal se slyšet ke Sterlingově vyřazení po pondělním reprezentačním srazu v Burtonu kouč Southgate.

Bude to však uričtě citelné oslabení v útoku, neboť právě Sterling je společně s Harrym Kanem nejlepším kanonýrem v národním týmu se svými dosavadními osmi přesnými trefami v kvalifikaci. A vůbec se tomuto čtyřiadvacetiletému fotbalistovi narozenému v Jamajce v této sezóně 2019/2020 zatím velmi daří. Nejen, že v ní čtyřikrát trefil za Anglii, čtrnáct gólů navíc zaznamenal na ligové úrovni v dresu Manchesteru City. "Děláme sport, který je citově vypjatý, a uznávám, že jsem neudržel emoce na uzdě. Měli jsme s Joem výměnu názorů, vyřešili jsme si to a jdeme dál. Byla to záležitost pěti, deseti sekund, je to za námi a nebudeme z toho dělat žádnou vědu. Soustřeďme se na čtvrteční zápas," napsal v úterý Sterling na svůj instagramový účet.

Dodejme, že před posledními dvěma kvalifikačními duely se v kvalifikační tabulce A nachází Anglie na prvním místě s tříbodovým náskokem před druhou Českou republikou.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal Raheem Sterling (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 31 minutami

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy