Ozvěny šlágru Premier League v reprezentaci. Z té anglické byl vyřazen Sterling

V neděli byl na pořadu dne šlágr anglické Premier League mezi Liverpoolem a Manchesterem City a není divu, že po prohře 1:3 neměl útočník manchesterského celku a zároveň anglický reprezentant Raheem Sterling zrovna nejlepší náladu. Tu zblízka poznal obránce Liverpoolu Joe Gomez, jež si něco vysvětlovali až příliš tváří v tvář během samotného duelu na Anfieldu. Kvůili tomuto konfliktu tak byl nakonec Sterling koučem Garethem Southgatem vyřazen z anglické reprezentace a ve čtvrtečním utkání s Černou Horou se tak neobjeví.

Kvůli vyřazení z reprezentace, přičemž nadále do budoucna Southgate se Sterlingem počítá, tak tedy přijde anglický forvard o svůj jubilejní 1000, start v dresu anglického národního týmu. Mimochodem, už právě po čtvrtečním zápase s Černou Horou si mohou Angličané zajistit postup na EURO, podobně jako Češi po svém taktéž čtvrtečním zápase s Kosovem.

"Jedním z našich největších úkolů je oddělit klubovou rivalitu a národní tým. Bohužel emoce z nedělního zápasu byly ještě příliš čerstvé. Cítím, že v zájmu týmu jsme učinili správný krok. Rozhodnutí padlo se souhlasem celého mužstva," nechal se slyšet ke Sterlingově vyřazení po pondělním reprezentačním srazu v Burtonu kouč Southgate.

Bude to však uričtě citelné oslabení v útoku, neboť právě Sterling je společně s Harrym Kanem nejlepším kanonýrem v národním týmu se svými dosavadními osmi přesnými trefami v kvalifikaci. A vůbec se tomuto čtyřiadvacetiletému fotbalistovi narozenému v Jamajce v této sezóně 2019/2020 zatím velmi daří. Nejen, že v ní čtyřikrát trefil za Anglii, čtrnáct gólů navíc zaznamenal na ligové úrovni v dresu Manchesteru City. "Děláme sport, který je citově vypjatý, a uznávám, že jsem neudržel emoce na uzdě. Měli jsme s Joem výměnu názorů, vyřešili jsme si to a jdeme dál. Byla to záležitost pěti, deseti sekund, je to za námi a nebudeme z toho dělat žádnou vědu. Soustřeďme se na čtvrteční zápas," napsal v úterý Sterling na svůj instagramový účet.

Dodejme, že před posledními dvěma kvalifikačními duely se v kvalifikační tabulce A nachází Anglie na prvním místě s tříbodovým náskokem před druhou Českou republikou.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal Raheem Sterling (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Británie chce zastavit migraci, uprchlíky začne odvážet ze země. Sunak oznámil kdy

Podle britského premiéra Rishiho Sunaka by měla první letadla s migranty odletět z Británie do Rwandy za 10 až 12 týdnů, a od léta by měly být tyto lety pravidelné. Sunak to dnes oznámil během rozhovoru s médii během své cesty do Spojených států a Kanady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy