Pelta přitáhl do Jablonce posilu, která má pomoct se záchranou. Václava Kadlece

Fotbalovému Jablonci, který obvykle hrává o postup do evropských pohárů a který v této sezóně skupinu Evropské konferenční ligy hrál, se v tuzemské nejvyšší soutěži potací na hraně sestupu a aktuálně se tak nachází až na 14. místě ligové tabulky. Není proto divu, že klubový boss Miroslav Pelta hledá posily a nyní sehnal do svého klubu další. A nejedná se o jen tak ledajaké jmémo. Tou posilou je bývalý reprezentační útočník, bývalý hráč Sparty Václav Kadlec. Ten přichází z Mladé Boleslavi, kde však odehrál pouze dvě utkání.

Do tohoto středočeského klubu přišel před začátkem sezóny poté, co se na ligové trávníky vrátil po dlouhé pauze zaviněné neutuchajícími zdravotními problémy s kolenem.

S nadějí, že by za Jablonec mohl Kadlec nastupovat častěji, tak neskrýval radost z této změny působiště. "Jsem rád, že jsme se s Jabloncem domluvili a mohl jsem změnit působiště nejen kvůli sportovní stránce. Dneska jsem se připojil k týmu, máme před sebou první trénink a budeme řešit podmínky, na kterých jsme s panem Peltou předběžně domluveni," nechal se slyšet k novému angažmá sám Kadlec.

Připomeňme, že exfotbalista Sparty se zkušenostmi ze zahraničí, neboť v minulosti hrál za německý Frankurt či dánský Midtjylland, se rozhodl v únoru 2020 ukončit kariéru. V loňském září se ale nečekaně rozhodl k fotbalu vrátit a podepsal tak roční smlouvu s Mladou Boleslaví. Jak už bylo výše zmíněno, angažmá se nevydařilo.

"Po důkladném zvážení a dlouhé diskuzi, jak s Václavem Kadlecem a panem Paskou (hráčovým agentem), tak v rámci našeho klubu, jsme se dohodli na ukončení spolupráce především z důvodu většího herního vytížení hráče. Václavovi přejeme, aby se mu v novém působišti dařilo podle jeho představ," řekl k přestupu mladoboleslavský generální ředitel David Trunda.

Odchovanec z vršovického Ďolíčku se nejvíc zapsal do srdcí fanoušků pražské Sparty, za kterou odehrál celkem 162 duelů, během kterých vstřelil 50 branek. I on tak pomohl letenským ke dvěma ligovým titulům. Co se týče jeho reprezentační kariéry, tak tam nastoupil do 16 utkání a vstřelil čtyři branky.

Drží primát nejmladšího střelce národního mužstva, když v roce 2010 ve svých osmnácti letech a čtyřech měsících k tomu pomohl svým gólem v kvalifikaci k výhře nad Lichtenštejnskem 2:0.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FK Jablonec Václav Kadlec (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Letech se otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů na místě bývalého tábora

V Letech na Písecku se v úterý otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Nachází se na místě koncentračního tábora pro Romy, který za protektorátu během druhé světové války nechali vybudovat nacisté. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy