Plavšič odmítl prodloužit smlouvu a ve Spartě končí. Lhář a křívák, častují fanoušci Srba

V posledních dnech se spekulovalo o tom, kde bude hrát po sezóně srbský záložník pražské Sparty Srdjan Plavšič. Podle deníku Sport má mít namířeno do konkurenční Slavie, ovšem to srbský fotbalista odmítal jak na sociálních sítích, tak i v přímém rozhovoru s koučem Pavlem Vrbou. Ten ho však pak nepostavil v posledním ligovém zápase s Ostravou (3:1), kde se nevešel do nominace na zápas. Nyní Plavšič odmítl nabídku nové smlouvy se Spartou a je tak jisté, že po sezóně na Letné své angažmá končí.

Fanoušci Sparty pak pochopitelně ostře komentovali Plavšičovo jednání, nit suchou nenechali ani na sportovním manažerovi Tomášovi Rosickém, ani na kouči Pavlu Vrbovi.

Ještě minulý týden záložník Srdjan Plavšič odmítal informace deníku Sport o tom, že by snad měl jednat s pražskou Slavií o přestupu právě do tohoto vršovického klubu. A i samotného kouče Sparty Pavla Vrbu ujišťoval, že tomu tak není. Na svém Instagramu pak Plavšič uvedl, že s vedením Sparty čile komunikuje.

"Agent Srdjana Plavšiče oznámil klubu, že hráč neakceptuje nabídku na pokračování spolupráce. Jednání mezi ACS a agentem Igorem Gluščevičem byla ukončena," oznámila však Sparta v úterý na svém twitterovém účtu.

Připomeňme, že Plavšič, jenž se na pražské Letné poprvé objevil před čtyřmi lety, kdy přestoupil z Crvene Zvezdy Bělehrad za více než milion eur, nastoupil během svého angažmá ve Spartě do 79 ligových duelů, během kterých zaznamenal sedm branek a jedenáct asistencí.

Ať táhne, neberou si servítky fanoušci Sparty na sociálních sítích

Reakce od fanoušků pochopitelně na sociálních sítích nenechaly na sebe dlouho čekat. A v rukavičkách s tím do toho rozhodně příznivci Pražanů nešli. „Ať táhne, zadarmo je drahej a křivák," napsal třeba jeden z nich, přičemž další přidal: „Nenažranec, ať jde ten mrňavej chudák třeba," Další zase napsal: „Sparta potřebuje srdcaře, ne přeplacené žoldáky! At táhne, nenažranec!"

Fanoušci pak ve svých komentářích odkazují především na to, jak Plavšič nejprve odmítal jakýkoli odchod ze Sparty. „Trenére, já Vám přííísaháááám. Takovýchto bezcharakterních hráčů je už načase se opravdu všech zbavit. To oni pak dělají v celé Spartě zlou krev!“ napsal konkrétně další z příznivců rudého klubu.

„Průměrný hráč, který nemá ani tolik slušnosti, aby na rovinu řekl: Končím, odcházím. Je to chlap (i když o tom velice pochybuj) bez koulí a charakteru. Tak si běž, svět se bude točit dál a SPARTA bude existovat i bez tebe," vzkázal další fanoušek, přičemž jiný doplnil: „Je to křivák, když Vrbovi před pohárem tvrdil, že se nikam nechystá."

Pokud se potvrdí jeho transfer do Slavie, dá se očekávat, že se stane Plavšič nepřítel sparťanských fanoušků číslo 1. „Plavšič bude ve Slávce výbornej. Bude se muset ukázat a bude o 30 % lepší než teď. Ze strany vedení Sparty další nezvládnutá věc, jako se Stanciem. Akorát se zvýší prodejnost plyšových krys, ale chyby nejsou ve hráči, ale ve vedení Sparty," napsal jeden fanoušek. „Mně se líbí, jak slávisti jásají, že jim přijde tento charakterově skvělej hráč, který dokáže lhát do očí, jak hráčům, tak trenérům. No svůj k svému k Tvrdíkovi se hodí, tam se moc na charakter nehledí. Zářný přiklad je Sima, o kterém jasně řekl Tvrdík, že už má v hlavě přestup jinam," dodává další.

Kritika se snesla i na legendu pražské Sparty a současného sportovního manažera tohoto klubu Tomáše Rosického. „Tady se jen dokazuje, jak je Rosický špatný manažer. Sparta potřebuje začít od vrchních pozic, na cestě ke změně. Chápu, že je to ikona Sparty, ale přeci ho tam jen proto nemůžou držet," uvedl k osobě Rosického jeden z fanoušků. „Za tohle může sportovní ředitel. Byl bych rád, kdyby ho majitel okamžitě vyměnil. Stačí poslat SMS," dodal jiný a pokračoval: „Pokud ho tam chtějí za odměnu živit, tak ať ho dají k mládeži a tu to bude motivovat, že tam mají takovou ikonu. Ale na jeho pozici musí být super manažer, do té doby nebudou sahat Slavii ani po kotníky. Bohužel."

Není bez zajímavosti, že i jiný bývalý hráč Sparty Tomáš Rosický je pro konec Tomáše Rosického ve funkci sportovního manažera a to co nejdříve. „Jsem zvědavý, jaké posily Rosický Vrbovi v létě nakoupí. Chtělo by to vyměnit minimálně půlku základu, ale obávám se, že přijde za velké peníze jen pár dalších Hanousků nebo Trávníků a do Vánoc pak půjde i Vrba, protože v tom cirkusu chtěl dělat principála, ale nakonec z něj udělají klauna," začíná se dívat do budoucnosti další fanda Sparty. „Znovu a podesáté se budu opakovat. Je to neschopnost Rosického. Ten člověk nemá na pozici generálního manažera co pohledávat," přitakává další.

K dění kolem Plavšiče se vyjádřili i slávističtí příznivci. Ne každý z nich je nadšen z toho, pokud by Plavšič odešel do Edenu. „Jako slávista říkám, že pokud jde k nám, radost z něho nemám. Takovéto balkánské manýry a vyčůranost, kdo dá více. Ještě to jeho simulování. A Slávie koupí lháře, který přece o přestupu nejednal? A čemu se vlastně divím, takhle to v dnešním sportu funguje," píše jeden z nich.

Ovšem ne každý Plavšiče za jeho krok pouze kritizuje. „Myslím, že z něj Trpiš udělá ještě větší motorku, než je teď. Jinak půjde k Turkovi, vlastně do Liberce. Lze to pochopit. Myslím, že většina z nás se chová stejně, Také hledáte práci, kde vám dají víc. Navíc oni mají poměrně krátkou dobu, kdy se musí nějak zabezpečit. Až skončí, tak krom fotbalu nic neumí," uvádí smířlivým tónem jeden z diskutérů.

A od jednoho z nich pak kritiku schytal i kouč Vrba. „Plavšič lhal stejně jako Vrba, že neodejde do Ruska. A během týdne tam byl! Jeden za 18 a druhý bez dvou za 20," napsal konkrétně jeden z mnoha rozhořčených.

Související

Eurozpravy.cz

Stahování certifikátů ke covidu nefunguje, systém bude upravený večer

V současné době je problém z webového portálu stahovat certifikáty o nákaze, testu či očkování na covid-19, informovala na twitteru Chytrá karanténa. Systém bude upravený večer. Podle zjištění ČTK jsou problémy už od rána. Možnost vytvořit si na webu elektronický certifikát mají lidé od začátku června, ve středu byla přidána možnost stáhnout ho pro děti či cizince.

Více souvisejících

EZ

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 2 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Naše vojáky na Ukrajině nechceme, řekli rozhodně Poláci. Jednotky NATO taky ne

Více než 70 procent Poláků neschvaluje vyslání svých vojáků ani vojáků Severoatlantické aliance na Ukrajinu. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu veřejného mínění, který provedl institut IBRIS pro polský deník Rzeczpospolita.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy