Plzeň posiluje před bojem o Ligu mistrů Jemelka z Olomouce, Mihálik míří do Slovácka

Fotbalová Plzeň cílí na Ligu mistrů a proto není divu, že se snaží co nejlépe posílit. Svou nejnovější posilu Západočeši oznámili ve čtvrtek a jedná se konkrétně o příchod sedmadvacetiletého reprezentačního obránce Václava Jemelky. Ten se dohodl s Viktoriány na tříleté smlouvě. Úřadujícího českého mistra naopak v těchto dnech opouští útočník Ondřej Mihálik, jenž míří do Uherského Hradiště, aby tam posílil Slovácko.

Protože v současném boji o Ligu mistrů dokázali Západočeši postoupit z 2. předkola až do 4. předkola, přiteklo tak díky tomu do klubové kasy skoro 300 milionů korun, což rozhodně pomáhá klubu v nelehké aoučasné situaci, kdy marně vyhlíží nového investora a hlavně si tak mohl pořídit svou vysněnou posilu.

Tou je reprezentační obránce Václav Jemelka, jenž tak přichází Olomouce a jenž dosud v tuzemské nejvyšší fotbalové soutěži nastoupil do 121 zápasů, ve kterých vstřelil sedm branek a k tmu přidal celkem ještě tři asistence.

"Vašek je velmi zkušený hráč, který je členem národního týmu a má za sebou i zahraniční angažmá. Není tajemstvím, že jsme o jeho služby delší dobu stáli, a jsem rád, že se nyní vše podařilo uzavřít a můžeme s ním počítat již pro nadcházející zápasy, kdy nás kromě ligy čeká i boj o Ligu mistrů," oznámil ve čtvrtek veřejnosti novou posilu klubový majitel i generální ředitel Adolf Šádek.

Na nového hráče se pochopitelně těší i realizační tým v čele s Michalem Bílkem. "Jde o levonohého stopera, který je pevný v soubojích, je to velký bojovník a navíc má kvalitní rozehrávku. Kromě pozice stopera může alternovat i na kraji obrany," vyjmenovává Bílek Jemelkovy přednosti.

Jemelka se tak po čase opět setká se svými bývalými spoluhráči z Olomouce Tomášem Chorým a Lukášem Kalvachem. "Přestup jsem si moc přál. Cítil jsem, že již potřebuji změnu. Ale neodchází se mi lehko. Byl jsem v Sigmě dlouho a pocity mám teď smíšené. Na jednu stranu jsem hodně šťastný, na stranu druhou cítím, že jedna etapa končí," nechal se slyšet Jemelka a pokračoval: "Věřím, že to pro mě bude posun. Bude to pro mě velká výzva, byť si uvědomuji, že jednoduché to nebude."

Tři roky dlouhou smlouvu podepsal i Mihálik. Ale ve Slovácku

Další změnou v plzeňském klubu je ta, že už v jeho řadách fanoušci neuvidí útočníka Ondřeje Mihálika. Tento pětadvacetiletý forvard se totiž dohodl nově na tříleté spolupráci se Slováckem. To o hráče dlouhodobě stálo. "V hledáčku jsme Ondřeje měli již delší dobu, a když se teď naskytla příležitost přestup zrealizovat, tak jsme pro to udělali maximum. Jsem rád, že jsme se dohodli. Je to šikovný hráč, který nám může hodně pomoct," věří sportovn ředitel uherskohradišťského klubu Veliče Šumulikoski.

Před svým angažmá v Plzni oblékal Mihálik také dres Jablonce, nizozemského Alkmaaru či Českých Budějovic, přičemž v tuzemské soutěži dosud odehrál 128 utkání a zaznamenal v nich 22 gólů.

Radost z přestupu do Slovácka Mihálik nijak neskrýval. "Slovácko se poslední tři sezony drží na špici ligy. Věřím, že týmu pomohu jak v ligové soutěži, tak i právě v boji o pohárovou Evropu. Jsem rád, že Slovácko projevilo o můj příchod zájem a rychle jsme se domluvili," uvedl.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Viktoria Plzeň Fotbal

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 1 hodinou

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

WHO je znepokojena šířením ptačí chřipky. Případy nákazy se potvrdily i u lidí

Světová zdravotnická organizace (WHO) je znepokojena šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Podtyp H5N1 vedl v posledních čtyřech letech k úmrtí desítek milionů kusů drůbeže, přičemž nakaženo bylo i volně žijící ptactvo a suchozemští či mořští savci. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy