Po Bundeslize se rozjede další elitní fotbalová liga. Od 8. června začne ta španělská

I ve Španělsku už vědí, jak dlouho se mají těšit na restart jejich nejvyšší fotbalové soutěže. Tamní fotbaloví fanoušci si musí v kalendářích zvýraznit datum 8. června, protože právě tehdy je restart La Ligy nově naplánován. Právě toto datum schválila v sobotu španělská vláda Pedra Sáncheze, jež tak tedy umožní španělské lize začít dříve než se původně spekulovalo. Mluvilo se totiž především o 12. červnu.

Právě na 12. června se plánovalo městské derby mezi Sevillou a Betisem, nakonec se podle všeho odehraje dřív. Start 8. června pak kromě první španělské ligy platí i pro tu druhou.

Na sobotní tiskové konferenci se španělský premiér Pedro Sánchez nechal slyšet, že co se týče pandemie koronaviru, tak Španělsko má podle něj to nejhorší již za sebou, neboť nárůst nemocných a úmrtí spojených s covidem-19 v posledních týdnech stále klesá. Dodejme, že dosud tato země nacházející se na Pyrenejském poloostrově zaznamenala přes 234 000 nakažených a přes 28 500 mrtvých. "Španělsko udělalo, co bylo potřeba, a teď se před námi všemi otevírají nové horizonty. Přišel čas obnovit mnoho každodenních aktivit. La Liga může znovu začít od 8. června," řekl konkrétně Sánchez.

Od tohoto týdne mohou španělské kluby využívat svých tréninkových center, čímž tak u fotbalistů skončily individuální domácí tréninky a mohli se tak vrátit k těm společným, i když pouze ve skupinkách. Vše se samozřejmě nemůže obejít bez nezbytných bezpečnostních a hygienických opatření a nejinak tomu bude i během samotných ligových zápasů.

Připomeňme, že ve španělské lize zbývá odehrát posledních 11 kol, přičemž ligovou tabulku vede Barcelona o pouhé dva body před Realem Madrid. Nucená pauza způsobená pandemií koronaviru pak podle šéfa La Ligy Javiera Tebase znamená ztrátu ve výši miliard eur.

V současnosti se hraje jediná z elitních evropských fotbalových soutěží a to konkrétně německá Bundesliga, u níž začal restart sezóny před týdnem.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy