Posila do manažerského týmu ve Spartě? Rosický se domlouvá se Sivokem

Do pražské Sparty by se mohl vrátit její bývalý hráč, tentokrát ovšem v roli sprotovního poradce. Konkrétně se jedná o bývalého reprezentačního obránce Tomáše Sivoka, jenž by tak svou manažerskou prací na pražské Letné navázal na svou nedávnou manažerskou zkušenost v Českých Budějovicích. Tamní klub, ve kterém pracoval jako sportovní ředitel, opustil po výrazných neshodách s tamním majitelem Vladimírem Koubkem.

Nyní by se tak po čase vrátil do klubu, ve kterém nosil kapitánskou pásku dokázal tam vyhrát tři mistrovské tituly. O tom, že Sivok se Spartou v těchto dnech jedná, informuoval jako první server deníku Sport.

Sivok by měl být podle zákulisních informací nejbližším pobočníkem Tomáše Rosického. „Sivok by měl být jeho pravou ruku, na starost by měl výhradně áčko. Měl by být v každodenním styku s trenérem a být mu nápomocen i ve chvílích, kdy bude Rosický zaneprázdněn dalšími povinnostmi - jako byla třeba nedávno finalizace odchodu Adama Hložka do Leverkusenu," uvedl pro Sport.cz jeho dobře obeznámený anonymní zdroj z pražské Letné.

Ještě jako hráče chtěli Sivoka do klubu několikrát zpátky poté, co před tím odešel ze Sparty do zahraničí. Připomeňme, že Sivok má zkušenosti s italským, tureckým a izraelským fotbalem. Nakonec ale svou hráčskou kariéru ukončil na jihu Čech, kde pro velký fotbal vyrostl.

Po konci své kariéry se snažil Dynamo České Budějovice koupit, nepovedlo se mu to a působil v něm tak do nedávna jako sportovní ředitel.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Tomáš Sivok (fotbalista) AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy