Pražskou Slavii posiluje druhý nejlepší střelec uplynulé sezóny Fortuna ligy Jurečka

Autor sedmnácti přesných tref z minulé sezóny Fortuna ligy 2021/22 Václav Jurečka opouští podle očekávání Slovácko, kterému pomohl svými výkony výrazně ke čtvrtému místu v lize i k triumfu v českém poháru, a odchází do pražské Slavie. To navzdory tomu, že se o něm spekulovalo jako o možné posile Plzně či o jeho odchdu do zahraničí. S vedením sešívaném klubu se dohodl na tříleté smlouvě.

"Slavii u nás vnímám jako největší klub. Smlouvu beru jako odměnu za životní sezonu, čekal jsem na ni strašně dlouho. Na své výkony chci navázat, konkurenci samozřejmě vnímám a myslím si, že k fotbalu patří. Bude mě nutit růst a dál se zlepšovat. Strašně se těším na fanoušky," uvedl Václav Jurečka ke svému příchodu do Edenu.

"V posledních letech, a hlavně v minulé sezoně, předváděl nadstandardní výkony. Ukázal svůj velký potenciál. Věřím, že prostředí Slavie dostane Václava na ještě vyšší úroveň," řekl pak k jeho příchodu slávistický sportovní ředitel Jiří Bílek.

Že se Jurečkovi, odchovanci Opavy, jenž za tento slezský celek i za Slovácko odehrál dosud celkem 104 zápasů v lize a během nich nastřílel 28 gólů, skutečně dařilo, o tom svědčí i fakt, že byl pozván do reprezentace na právě probíhající Ligu národů. Tento týden ve čtvrtek se tak jako střídající hráč dostal na hřiště v zápase proti Švýcarsku.

Dodejme, že před Jurečkou posílil toto letní přestupové okno zatím jen krajní záložník i obránce David Douděra z Mladé Boleslavi.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy