Premier League zveřejnila plán, jak by se mohla dohrát. Bez diváků a v tréninkových kempech

Anglická fotbalová Premier League je v současnosti přerušena, ostatně jako ostatní evropské národní fotbalové ligy, kvůli pandemii koronaviru a to konkrétně do konce dubna. I tato fotbalová soutěž by se ale ráda chtěla taktéž dohrát a proto není divu, že nyní přichází s plánem, jak by se tak mělo stát. Do konce sezóny se má odehrát celkem 92 zápasů a vedení této ligové soutěže by ráda těchto 92 utkání sehrála v tréninkových kempech v Londýně a ve střední Anglii a tudíž bez diváků. Mělo by se tak stát ve zběsilém tempu v červnu a červenci kdy by semělo hrát každý den před televizními kamerami. Britská vláda není proti, byla by ráda, kdyby lidé v době opatření proti šíření nákazy mohli sledovat nejpopulárnější sport v zemi. Takovou informaci přinesl deník The Independent.

Součástí nově zveřejněného plánu pro dohrání aktuální sezóny Premier League je třeba i to, kde budou fotbalisté během zmiňovaných dvou měsíců bydlet a jakým způsobem budou jednotliví hráči testováni na koronavirus. Z plánu tedy vyplývá, že kluby a realizační týmy zůstanou během této doby, tedy v červnu a červenci, oděleny od svých rodin v hotelech přesně tak, jak tomu bývá na mezinárodních turnajích. Kromě toho budou muset hráči i trenéři stále dodržovat karanténní opatření, stejně tak budou pravidelně testováni na koronavirus. V případě, že by se snad u jednoho z hráčů či trenérů objevil pozitivní test, znamenalo by to definitivní konec tohoto plánu.

Přestože je aktuálně sezóna Premier League přerušena pouze do konce dubna a tudíž tak by tak v květnu mohla zase pokračovat, vedení soutěže se rozhodlo s tímto plánem začít až od  června, neboť se počítá s tím, že v létě bude mít Británie důkladnější systém testování a vedle toho se očekává i pokles každodenního přírůstku nakažených.

Potíž plánu spočívá v tom, že spolu s kluby budou muset být po celou zmiňovanou dobu i lékaři a mnozí v tom vidí nemorálnost, protože právě tito lékaři by pak chyběli jinde, na daleko potřebnějších místech. "Kam zamíří hráč, který si poraní křížové vazy nebo zlomí nohu, až ho odnesou na nosítkách? Nemocnice budou mít mnohem větší starosti. Premier League by téměř jistě musela mít k dispozici vyhrazenou soukromou nemocnici," pozastavil se nad tímto problémem nejmenovaný zdroj deníku The Independent.

Připomeňme, že akttuální sezóna Premier League je přerušená v momentě, kdy tuto soutěž vede Liverpool s až pětadvacetibodovým náskokem před Manchesterem City. Pokud Liverpool v devíti zápasech, které mu zbývá odehrát do konce sezóny, získá svůj první titul po 30 letech. K přerušení sezóny se v Anglii rozhodli až jako jedni z posledních v Evropě až tehdy, kdy se nakazili trenér Arsenalu Mikel Arteta a útočník Chelsea Callum Hudson-Odoi.

Co se týče koronavirové bilance v Británii, tak koronavirem se zde nakazilo přes 19 500 lidí, z toho jich na nemoc COVID-19 zemřelo 1228.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Fotbal Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 2 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 15 minutami

před 53 minutami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Speed Marathon 2024: Policie eviduje tisíce přestupků, rozdala pokuty za miliony

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy