Přestup Schicka za nižší částku, ovšem s okamžitou úhradou. To požaduje AS Řím

Kolem možného přestupu českého reprezentanta Patrika Schicka z římského AS do německého Lipska se poslední dobou šíří čím dál více spekulací o tom, za kolik je ochoten římský celek svého útočníka do Německa prodat. Nejprve se v této souvislosti mluvilo o 29 milionech eur, nyní to vypadá, že se obě strany v jednání zastavily na možném snížení částky o 3 miliony eur, tedy na 26 milionů eur. V takovém případě však AS Řím po Lipsku, ve kterém Schick pro zatím pouze hostuje, okamžitou úhradu této částky.

Připomeňme, že čtyřiadvacetiletý český fotbalista Patrik Schick přišel do Lipska z AS Řím loni v září na hostování s tím, že pokud se s německým klubem podaří kvalifikovat do Ligy mistrů, může Schick pomýšlet i na přestup do tohoto bundesligového klubu. Nyní by tuto opci německý klub využil daleko dříve než po konci této sezóny, přičemž k tomu výrazně přispěla i aktuální pandemie koronaviru nepochybně doprovázená ekonomickou krizí.

Od doby, kdy se Schick v Lipsku poprvé objevil, nastoupil za tento německý klub do 19 zápasů, ve kterých dokázal vstřelit sedm branek a nejen díky tomu dopomohl Lipsku do čtvrtfinále Ligy mistrů 2019/20.

Mimochodem, zmiňovaná opce obsažená ve smlouvě Patrika Schicka s AS Řím, kterému stále český fotbalista patří, byla stanovena částka na případný tvrdý přestup na oněch 29 milionů eur (cca. 791 milionů korun). Klub ze Saska však požadoval právě kvůli očekávajícím ekonomickým potížím snížení této částky až o 20 milionů eur.

Nyní tedy přichází AS Řím s nabídkou snížení této částky o zmiňované 3 miliony eur s tím, že by se takováto snížená částka měla uhradit okamžitě.

Související

Německá fotbalová liga - Bundesliga

Schicka s Hložkem bude mít nově na povel mistr světa i Evropy Xabi Alonso

Fotbalistům Leverkusenu, kteří se v minulé sezóně dokázali kvalifikovat do Ligy mistrů, se začátek nové sezóny 2022/23 hrubě nevyvedl a proto se vedení klubu rozhodlo ke změně trenéra. V týmu, ve kterém působí i dva čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, tak skončil třiačtyřicetiletý Gerardo Seoane, jenž jeokamžitě nahrazen úspěšným bývalým španělským reprezentantem Xabim Alonsem.

Více souvisejících

Bundesliga RB Lipsko AS Řím Fotbal Patrik Schick

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Zbyněk Stanjura

ODS po volbách nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

včera

Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj podepsal zákon o mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

včera

včera

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

včera

včera

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

včera

včera

včera

Dánský Notre-Dame: Ikonická budova Kodaně v plamenech, zhroucení věže lidem vyrazilo dech

Dánskou historickou budovu staré burzy v centru Kodaně zachvátil požár. Børsen ze 17. století je jednou z nejstarších budov města a podle serveru BBC zhroucení ikonické věže obyvatelům Dánska vyrazilo dech.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy