První podmínka pro Messiho přestup do Anglie splněna. Guardiola zůstává u "Citizens"

Fotbaloví fanoušci fandící Manchesteru City budou i v dalších dvou sezónách sledovat na lavičce svého oblíbeného mužstva španělského trenéra Pepa Guardiolu. U kormidla tohoto bleděmodrého manchesterského celku tak tedy bude až do konce sezóny 2022/23. Splnila se tím tak mimochodem jedna ze dvou podmínek, které si stanovil pro svůj případný přestup v příštím roce do Manchesteru City Lionel Messi.

Kouč Guardiola zaznamenal od roku 2016 řadu úspěchů s tímto účastníkem anglické Premier League. Nejen že s ním dokázal ovládnout anglickou nejvyšší fotbalovou soutěž hned dvakrát, ale zároveň se mu s ním jednou podařilo získat Anglický pohár a hned třikrát ten Ligový. Na co však stále se svými svěřenci někdejší kouč Barcelony čeká, tak to je triumf v prestižní Lize mistrů. Protože devětačtyřicetiletý stratég dokázal se svým týmem během svého působení u něj vyhrát 181 z 245 soutěžních zápasů, pohybuje se tak jeho úspěšnost kolem 70 procent.

"Společně jsme dosáhli velkých věcí, dávali góly, vyhrávali zápasy a trofeje. Všichni jsme velmi hrdí na naše úspěchy," uvedl k prodloužení kontraktu sám Guardiola pro klubový web a pokračoval: "Od chvíle, co jsem přišel, se cítím být vítaný v klubu i ve městě - od hráčů, zaměstnanců, fanoušků, obyvatel Manchesteru, předsedy i majitele. Pro trenéra je taková podpora tou nejlepší věcí. Mám všechno, co bych mohl chtít, abych dělal svou práci dobře."

Připomněl tak tím to, že se jedná o jeho vůbec nejdelší angažmá v jeho trenérské historii. Připomeňme, že v Barceloně strávil čtyři roky, v Bayernu Mnichov pak dokonce pouze tři.

V minulé sezóně 2019/20 nakonec skončil se svými svěřenci v Premier League druhý s omnáctibodovou ztrátou za suverénním Liverpoolem. Nyní se Manchester City nachází v neúplné tabulce anglické soutěže a po sedmi odehraných zápasech až na desátém místě.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Pepe Guardiola Manchester City Fotbal

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 20 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Írán zvedá varovný prst: Jaderný program máme k mírovým účelům, může se to ale změnit

Jaderné zbraně nemají žádné místo v nukleární doktríně Íránu, uvedl v pondělí mluvčí tamního ministerstva zahraničních věcí Násir Kanaání. Podle serveru The Times of Israel (TOI) Írán opakovaně prohlašuje, že jeho jaderný program slouží pouze k mírovým účelům, může se to ale změnit.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy