První TOP fotbalová soutěž zřejmě předčasně ukončena. Na řadu přišla Francie

Někiolik dní poté, co musela být kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru předčasně ukončena sezóna nizozemské fotbalové ligy, nyní ze stejného důvodu bude podle všeho ukončena jedna z pěti nejlepších evropských fotbalových soutěží, konkrétně francouzská Lique 1. Stejně tak se toto týká i tamní druhé ligy. Až do září totiž francouzská vláda zakázala všechny sportovní akce.

Podobně jako další evropské fotbalové národní ligy, tak i ta francouzská musela být v polovině března, konkrétně 13. března, přerušena kvůli aktuální pandemii koronaviru. Francouzská fotbalová federace počítala s tím, že by se mohla soutěž znovu rozehrát 17. června, přičemž by skončila 25. červwnce, ovšem po úterním vládním rozhodnutí tato vize definitivně padá. "Nebude možné pořádat velké sportovní události, hlavně ty fotbalové, dříve než v září. A to ani bez přítomnosti diváků," řekl konkrétně francouzský premiér Édouard Philippe.

Připomeňme, že francouzská fotbalová liga má za sebou odehraných již 27 kol, po kterých vede ligovou tabulku obhájce titulu Paris Saint Germain s dvanáctibodovým náskokem před druhou Marseille. Fotbalisté z francouzské metropole mají navíc na kontě o jeden odehraný zápas méně.

Jen před několika dny musela být kvůli vládním opatřením v Nizozemsku předčasně ukončena sezóna nizozemské ligy, která tak byla první, která k takovému kroku musela přistoupit. Ještě před tím se v Belgii rozhodlo o předčasném ukončení tamní soutěže s tím, že titul získávají Bruggy, ovšem tento krok byl ještě nepotvrzen poté, co Evropská fotbalová unie UEFA doporučila svým členským asociacím, aby své soutěže - pokud to bude možné - dohrála na hřišti. Nyní tak tedy v Belgii čekají na uvolňování tamních vládních opatření.

A jaká je aktuální koronavirová bilance v zemi galského kohouta? Nakaženo tam bylo koronavirem přes 165 000 lidí, na nemoc COVID-19 pak zemřelo přes 23 000 lidí.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 23 minutami

před 39 minutami

před 1 hodinou

Ministerstvo zdravotnictví, ilustrační fotografie.

Svrčinová na vlastní žádost končí jako hlavní hygienička

Vláda ve středu odvolala hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou na její vlastní žádost, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Do jmenování jejího nástupce bude kompetence hlavního hygienika v plném rozsahu vykonávat její zástupce a ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení má být vypsáno v nejbližších dnech.

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

ANO by v březnu vyhrálo volby. Ze Sněmovny by vypadly dvě vládní strany

Jen pět politických stran nebo hnutí by se dostalo do Poslanecké sněmovny podle březnového volebního modelu agentury Median. Volby by s velkým náskokem vyhrálo opoziční hnutí ANO, které by volilo 32 procent voličů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy