Real Madrid na jeho hřišti skolil nováček z Tiraspolu. Messi se poprvé za PSG trefil

V úterý pokračovala osmi zápasy Liga mistrů UEFA, která tak vstoupilaa do 2. kola základních skupin. A ani tentokrát nebyla nouze o překvapivé výsledky. Největší šok večera zažili příznivci španělského giganta, tedy Realu Madrid. Ten totiž na svém Santiago Bernabéu hostil nováčka soutěže Šeriff Tiraspol z Moldavska. Čekalo se samozřejmě, že Bílý balet si s fotbalovým trpaslíkem s přehledem poradí, ale opak byl pravdou. S moldavským celkem se ceelý zápas trápil a nakonec v 90. minutě parádní střelou rozhodl o historickém vítězství pro Tiraspol Sébastian Thill. Nejvíce ostře sledovaným zápasem večera však byl ten, jenž se konal v pařížském Parku princů. Tam Paris Saint Germain i s Lionelem Messim v sestavě hostil Manchester City. A právě proti svěřencům kouče Pepa Guardiioly se hvězdný Argentinec poprvé trefil v dresu francouzského celku a pomohl tak tedy k výhře Pařížanů 2:0. Druhé výhry v základních skupinách si pak v tento večer na svá konta připsali fotbalisté Ajaxu Amsterdam, Liverpoolu a Dortmundu.

Fotbalisté moldavského Šeriffu Tiraspol navázal na dva týdny starou překvapivou výhrou nad daleko zkušenějším Šachtarem Doněck a povedlo se mu vyhrát i tenokrát. Před tímto večerem by si to ale málokdo tipoval, jelikož Šeriff se představil na hřišti Realu Madrid. Tam se dostal do vedení po pětadvaceti minutách hry, kdy se trefil hlavičkující Jachšibojev.

Ve druhé půli se sice favoritovi poařilo vyrovnat, když v 65. minutě proměnil pokutový kop Benzema, ale k tomu, aby otočili duel a jasně mířili za vítězstvím to nestačilo. Běžela 90. minuta, když se ke střele zpoza vápna rozhodl napřáhnout Thill a ten tak zaznamanal svůj životní gól, když se trefil přesně do horního rohu. A tak bylo tedy jedno z největších překvapení v historii Ligy mistrů na světě.

Ve druhém zápase skupiny D se rozešli smírně fotbalisté Interu Milán a Šachtaru Doněck, neboť mezi sebou pouze bezbrankově remizovali a díky tomu si tak oba tyto celky připsaly první bod v tomto ročníku. Skupinu po dvou kolech ale vede překvapivě stále stoprocentní Šeriff Tiraspol před druhým Realem Madrid.

Messi premiérovým gólem za PSG pomohl Pařížanům k výhře, Bruggy opět překvapili

Paris Saint Germain se mohla opět spolehnout na služby Lionela Messiho, jenž chyběl mužstvu dva ligové zápasy kvůli pohmožděnému kolenu. A že skutečně patří do základní sestavy, tak to ukázal svému kouči Mauriciu Pochettinovi tím nejlepším možným způsobem. Nejprve se ale podařilo otevřít jinému skvěle hrajícímu Pařížanovi Gueyemu, který se po pouhých osmi minutách hry trefil z hranice velkého vápna do horního rohu branky.

I když pak v následujících minutách měli bleděmodří hosté z Anglie daleko více ze hry a více možností ke skórování, nepovedlo se jim to. A to ani ve 26. minutě, kdy v obrovské příležitosti hned dvakrát treili břevno, přičemž při druhém pokusu měl před sebou zakončující hráč prázdnou branku. Tato šance nakonec hosty mrzela, neboť v 74. minutě přišlo to, na co Pařížané dlouho čekali. Tehdy po rychlém protiútoku si Argentinec narazil s Mbappém narazil a následně parádním zakončením pod břevno rozvlnil síť soupeřovy svatyně. Radost tak mohla bv Paříži propuknout naplno. Pomohl tak PSG k vůbec první bvýhře nad Citizens v soutěžích pod hlavičkou UEFA.

Pařížané si tak vylepšili chuť po úvodní remíze 1:1 s Bruggami a dostali se tak na první místo tabulky skupiny A. Co se mimochodem týče zmiňobvaných Brugg, tak tento belgický celek překvapil i tentokrát, když Lipsko porazilo 2:1. Německý klub tak je stále bez bodu.

Liverpool nedal Portu žádnou šanci, Atlético zvítězilo nad AC Milán

I ve skupině B se nachází po dvou kolech stoprocentní celek. Jedná se o Liverpool, který po výhře nad AC Milán nyní porazil i Porto a to hodně jasným způsobem. Po poločase sice vedli Reds pouze 2:0, ovšem nakonec se radovali z vysoké výhry 5:1, přičemž hned dva hráči k tomuto výsledku přispěli dvěma góly. Jedná se o střídajícího Firmina a Salaha. Tento posledně jmenovaný Egypťan se stal mimochodem třetím africkým fotbalistou, jenž zaznamenal v nejprestižnější Lize mistrů 30 a více branek.

Jako druzí za vedoucím Liverpoolem se po dvou kolech ve skupině B umístili fotbalisté Atlétika Madrid. Ti totiž ve svém zápase vyhráli v Miláně nad tamním AC 2:1. A to i přesto, že milánský celek jako první zásluhou Leaoa otevřel skóre tohoto utkání. Jenže vše změnila 29. minuta, kdy byl vyloučen po druhé žluté kartě domácí Kessié, tuto přesilovku se hostům podařilo využít až v samotném závěru. Nejprve v 84. minutě vyrovnal na 1:1 Griezmann, až v sedmé minutě nastavení se postaral o vítěznou trefu technickým zakončením z penalty Suárez.

K postupu ze skupiny C míří favorité z Dortmundu a Amsterdamu

Ve skupině C se zatím k žádnému překvapení příliš neschyluje. Za postupem do vyřazovacích fází míří zatím s přehledem fotbalisté Dortmundu a Ajaxu Amsterdam. Prvně jmenovaný německý celek se sice musel tentokrát obejít bez své největší hvězdy Haalanda, neboť byl tento norský útočník zraněný, ale i tak zápas se Sportingem Lisabon bez něj zvládl. Jediný a tudíž vítězný gól v tomto utkání vstřelil ve 37. minutě Malen, pro kterého to atk byla premiérová trefa  v dresu tohoto vestfálského klubu.

Žádný problém se zdecimovaným soupeřem, Besiktasem Istanbul, kterému chybělo až deset zraněných hráčů, neměl Ajax Amsterdam. O to, že tento duel vyhraje nizozemský celek 2:0, se postaral Berghuis jednou přesnou trefou a jednou asistencí a to hned v prvním poločase. Pro turecký celek to tak byla druhá porážka v Lize mistrů v tomto ročníku.

Konečné výsledky zápasů 2. kola základních skupin Ligy mistrů UEFA (28.9.2021):

SKUPINA A:

Paris St. Germain - Manchester City 2:0 (1:0)Branky: 8. Gueye, 74. Messi

Lipsko - FC Bruggy 1:2 (1:2)Branky: 5. Nkunku - 22. Vanaken, 41. Rits

SKUPINA B:

FC Porto - Liverpool 1:5 (0:2)Branky: 75. Taremí - 18. a 60. Salah, 77. a 81. Firmino, 45. Mané

AC Milán - Atlético Madrid 1:2 (1:0)Branky: 20. Leao - 84. Griezmann, 90.+ 7. Suárez (z pen.)

SKUPINA C:

Ajax Amsterdam - Besiktas Istanbul 2:0 (2:0)Branky: 17. Berghuis, 43. Haller

Dortmund - Sporting Lisabon 1:0 (1:0)Branka: 37. Malen

SKUPINA D:

Šachtar Doněck - Inter Milán 0:0

Real Madrid - Šeriff Tiraspol 1:2 (0:1)Branky: 65. Benzema (z pen.) - 25. Jachšibojev, 90. Thill

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.
Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Liga mistrů nabídne duel Bayernu s Manchesterem United či PSG s Dortmundem a AC Milán

Fotbaloví fanoušci se mohou začít těšit na čím dál delší, ale především parádní podzimní večery. Ve čtvrtek v Monaku byla totiž rozlosována skupinová fáze nejprestižnější evropské soutěže nesoucí název Liga mistrů. V rámci ní dojde na několik velikých soubojů. Třeba do skupiny A byly k sobě vylosováni giganti Bayern Mnichov a Manchester United, se kterými si zahraje také přemožitel pražské Sparty z 3. předkola FC Kodaň, a třeba skupina F platí za skupinu smrti, když jsou v ní týmy Paris Saint Germain, Dortmundu, AC Milán a Newcastlu.

Více souvisejících

Liga mistrů Real Madrid Lionel Messi Fotbal

Aktuálně se děje

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

včera

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

včera

včera

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy