Ronaldinho bude brzy propuštěn z domácího vězení, zaplatí tučnou pokutu

Bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldinho se zřejmě v nejbližší době dočká po více než pěti měsících propuštění z vazby v Paraguayi. Čtyřicetiletý Brazilec a jeho bratr Roberto de Assis, kteří do země začátkem března přicestovali na falešné pasy, by měli vyváznout s pokutou.

Státní zástupce už vyšetřování uzavřel a čeká se na formální uzavření případu u soudu. Ronaldinho podle tisku zaplatí pokutu 90 tisíc dolarů (dva miliony korun). Jeho o devět let starší bratr, jenž byl v dobách aktivní dráhy slavného fotbalisty jeho manažerem, by měl zaplatit 110 tisíc dolarů (2,5 milionu dolarů), neboť údajně o falešných dokladech věděl.

#Ronaldinho moved a step closer to ending his Paraguayan ordeal on Friday when prosecutors said they would not oppose a "conditional suspension" of the case that would allow him to return to Brazilhttps://t.co/2MWxLS1Fg3

— IOL Sport (@IOLsport) August 8, 2020

Robertovi de Assisovi také zůstane v Paraguayi záznam v trestním rejstříku, jeho bratrovi ne. Oba se po návratu do Brazílie budou muset každé tři měsíce po dobu dvou let hlásit soudci.

Mistr světa z roku 2002 a někdejší hvězda Barcelony Ronaldinho strávil ve vězení zhruba měsíc. Začátkem dubna se s bratrem dostali ven na kauci 800 tisíc dolarů (17,8 milionu korun) každý a od té doby čekají na verdikt v domácím vězení v luxusním hotelu.

Ronaldinho při výslechu uvedl, že pasy byly darem od brazilského obchodníka Wilmondese Sousy Lirii, jenž byl také zatčen. Podle ESPN loni brazilská policie Ronaldinhovi pas zadržela při jiném vyšetřování, v září mu ho však vrátila, takže není jasné, proč bývalá fotbalová hvězda do Paraguaye cestovala s falešnými doklady. Ronaldinho přijel do země odstartovat online kasino a představit knihu.

Související

Ronaldinho, bývalý brazilský fotbalista

Ronaldinho popisuje své angažmá v paraguayském vězení. I tam rozdával autogramy

Bývalý nejlepší fotbalista světa, Brazilec Ronaldinho, se v předešlých týdnech a měsících dostal do novinových titulků kvůli tomu, že se dostal do vězení v parguayském Asunciónu a to kvůli tomu, že do země cestoval na falešný pas a nejen pro to. Je podezřelý i z praní špinavých peněz. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý fotbalista, jenž vyplatil nedávno kauci a dostal se tak z paraguayského domácího vězení, který po strávených dnech ve věznici tráví v tamním luxusním hotelu, nyní novinářům popsal, jak to ve vězení chodilo. Nikdy před tím si nemyslel, že by se někdy do takové situace mohl dostat.
Ronaldo de Assis Moreira, známější pod přezdívkou Ronaldinho je brazilský fotbalista, který v současnosti hraje za brazilský klub Atlético Mineiro. Pelé ho roku 2004 zařadil mezi 125 nejlepších žijících fotbalistů.

Ronaldinho byl propuštěn z vězení v Paraguayi, musel zaplatit tučnou kauci

Bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldinho, který v Paraguayi čelí podezření z falšování dokladů a praní špinavých peněz, byl propuštěn z vazby na kauci do domácího vězení. Soudce oznámil, že někdejší brazilský útočník bude na uzavření vyšetřování čekat v luxusním hotelu v Asunciónu.

Více souvisejících

Ronaldinho (fotbalista) paraguay sport

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Záporožská jaderná elektrárna

MAAE vyzve Rusko a Ukrajinu ke kontrole stavu Záporožské JE

Rafael Grossi, ředitel Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE), oznámil plány v roce 2024 na pozvání Ukrajiny a Ruska k posouzení technického stavu Záporožské jaderné elektrárny. Grossi také zmínil plány na opětovnou návštěvu Ruska a Ukrajiny.

Aktualizováno včera

Joe Biden

Biden přijal Fialu v Bílém domě a ocenil Česko jako skvělého spojence

Americký prezident Joe Biden přijal v pondělí odpoledne místního času v Oválné pracovně Bílého domu českého premiéra Petra Fialu (ODS), který je na dvoudenní pracovní návštěvě USA. Podle Fialy je klíčové, že obě země sdílejí hodnoty, jakými jsou lidská práva, svoboda a demokracie. Biden řekl, že Praha je pro Washington skvělým spojencem. 

včera

včera

včera

Madame de Pompadour

Nejslavnější královská milenka Madame de Pompadour zemřela před 260 lety

Je tomu přesně 260 let, co zemřela jedna z nejslavnějších královských milenek, která vstoupila do dějin jako Madame de Pompadour. Ačkoliv pocházela z prostých poměrů, dokázala se během několika let vyšplhat mezi společenskou elitu a zajistit si vlivné postavení i bohatství. Majetek ani vliv pro ni však nikdy nebyly na prvním místě.

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izraelská odveta za íránský útok může přijít už dnes, píše Wall Street Journal

Izraelská reakce na víkendový íránský útok může přijít už dnes, napsal americký deník Wall Street Journal s odkazem na své zdroje. Podle webu Times of Israel již proběhlo pondělní zasedání válečného kabinetu, který se zabýval možnostmi odvety. Podle stanice Channel 12 je několik variant, přičemž Tel Aviv hodlá zvolit takovou, kterou nezablokují Američané. 

včera

včera

včera

včera

Dmytro Kuleba je ukrajinský politik a diplomat, od března 2020 ministr zahraničí ve vládě premiéra Denyse Šmyhala.

Kyjev srovnal Izrael s Ukrajinou: Kdybychom měli stejnou podporu Západu jako Izraelci, ubránili bychom se taky

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

včera

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Írán nesmí být jaderná velmoc, jsme na okraji útesu. Podle Borella je čas dupnout na brzdu

Blízký východ se ocitl na okraji útesu, prohlásil v pondělí šéf zahraniční politiky EU Josep Borrell. Zároveň vyzval k deeskalaci konfliktu mezi Izraelem a Íránem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy