Ronaldo je vyšetřován kvůli porušení covidových opatření. Nikdo není výjimečný, řekl ministr

Hvězdný portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo z Juventusu Turín je v Itálii vyšetřován kvůli údajnému porušení opatření zavedených proti šíření koronaviru. V rozhovoru pro televizní stanici RAI to prohlásil italský ministr sportu Vincenzo Spadafora.

Ronaldo měl pozitivní test na covid-19 před dvěma týdny při srazu národního týmu, ze kterého následně odletěl zpět do Itálie. Podle Spadafory však pětinásobný vítěz Zlatého míče v první řadě vůbec neměl za reprezentací odcestovat, protože k tomu nedostal potřebné povolení.

"Na cestě z Itálie nerespektoval protokol a vyšetřování státního zastupitelství to prokáže," řekl Spadafora. "Virus nás naučil, že nikdo není výjimečný. Samozřejmě, že většina lidí se snaží opatření dodržovat, ale ve finále jediným možným řešením je zůstat doma," přidal ministr.

Pětatřicetiletý Ronaldo, který podle prohlášení portugalské reprezentace byl v pořádku a bez příznaků, okamžitě po návratu do Turína zamířil do izolace. Národnímu týmu kvůli nálezu chyběl v utkání Ligy národů proti Švédsku a zmeškal také dva zápasy Juventusu v Serii A i úvodní duel "Staré dámy" v Lize mistrů.

Související

Cristiano Ronaldo

Ronaldo má saúdskoarabskou ligu za kvalitnější než mnohé soutěže v Evropě i MLS, kam odešel Messi

Portugalskou fotbalovou hvězdu Cristiana Ronalda už s největší pravděpodobností v některé z top evropských soutěží fanoušci neuvidí. Držitel hned pěti Zlatých míčů si totiž myslí, že saúdskoarabská nejvyšší fotbalová soutěž je kvalitnější než evropské top soutěže s výjimkou anglické Premier League i než americká MLS. Právě tam přestoupil jeho odvěký rival Argentinec Lionel Messi, jenž bude v příští sezóně hrát za Inter Miami. 
Cristiano Ronaldo

Ronaldovi už se prý v Saúdské Arábii nelíbí a nejraději by se vrátil do Realu

Kdekdo se před několika měsíci divil, když hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo po prosincovém konci v Manchesteru United zamířil do saúdskoarabského Al-Nassru. Nyní se ve španělských médiích objevila informace o tom, že by rád Arabský poloostrov opustil a vrátil se do Evropy, konkrétně do Realu Madrid. Ten už mu měl podle britského deníku The Sun nabídnout spolupráci, ovšem nikoli jako fotbalistovi. Není tak tedy jasné, zda s takovou nabídkou Cristiano Ronaldo bude souhlasit. 

Více souvisejících

Cristiano Ronaldo sport Fotbal Itálie Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na většině území na jednu noc odezní. Výstraha ale platí dál

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy