S koronavirem bojuje další bývalý šéf Realu Madrid i vyhlášený turecký trenér

Koronavirus, to je prostě nemoc, která se nevyhýbá nikomu, ani známým osobnostem. Zatímco ve společenském světě už se koronavirus objevil třeba u herce Toma Hankse a jeho manželky, monackého knížete Alberta, u britského i evropského vyjednavače o Brexitu, operního pěvce Plácida Dominga nebo také u odsouzeného filmového producenta známého z kauzy MeToo Harveyho Weinsteina, ve sportu se najde mnoho například fotbalových osobností, které taktéž s koronavirem bojují, dokonce i takové, které mu bohužel podlehli. Řeč je v tomto případě o bývalém šéfovi Realu Madrid Lorenzu Sanzovi. A o to je následující zpráva ještě víc šokující. S koronavirem totiž nově bojuje další bývalý šéf tohoto španělského velkoklubu Fernando Martín a nyní přišla zpráva z Turecka, kde má koronavirus i známý turecký fotbalový stratég Fatih Terim.

Dvaasedmdesátiletý bývalý prezident Realu Madrid Fernando Martín je nyní kvůli koronaviru v madridské nemocnici a jeho stav je vážný. Bílému baletu šéfoval na rozdíl od Lorenza Sanze jen ppár měsíců a to od února do dubna roku 2006. Tehdy nahradil Florentina Péreze, současného šéfa klubu, který ale tehdy končil své první funkční období.

Čísla související s pandemií koronaviru, která ze Španělska přicházejí, jsou následující: je zde přes 33 000 nakažených a skoro 2200 mrtvých, přičemž právě Madrid je ve Španělsku nejzasaženější oblastí.

Novým typem koronaviru se jen krátce poté, co byla oznámena tato zpráva z Madrid, nakazila další fotbalová osobnost a to turecký kouč Fatih Terim, který v současnosti působí v Galatasaray Istanbul. I šestašedesátiletý stratég musel do nemocnice, přičemž tuto skutečnost oznámil veřejnosti na sociálních sítích. "Jsem v dobrých rukou v nemocnici. Nemějte obavy," napsal konkrétně bývalý trenér tureckého národního týmu. V minulosti pak trénoval třeba i AC Milán.

Právě turecká nejvyšší fotbalová soutěž byla jednou z těch posledních, která nakonec musela být přerušena kvůli aktuální pandemii. Stalo se tak minulý čtvrtek. Dalšími ligami, které takto dlouho odolávaly pak byla ruská a ukrajinská. Za to běloruská se před pár dny po pauze opět rozeběhla a to i s diváky na tribuně.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy