Schick uspěl u fanoušků a odborníků. V Bundeslize byl lepší než Lewandowski

Český fotbalový reprezentační útočník Patrik Schick nadále udivuje fotbalovou veřejnost a připsal si tak na své konto další úspěch. V anketě fanoušků a odborníků zvolili právě fotbalistu Levrkusenu Schicka coby nejlepšho hráče německé Bundesligy v prosinci a tím tak v této anketě porazil i kanonýra Bayernu Mnichov Roberta Lewandowského. A nejen jeho, ale i Serge Gnabryho (oba Bayern Mnichov), Christophera Nkunku (Lipsko), Jespera Lindströma (Eintracht Frankfurt) a Nico Schlotterbecka (Freiburg).

A v těchto dnech nemusí zůstat v případě Patrika Schicka jen u tohoto úspěchu. V anketě Mezinárodní fotbalové federace FIFA totiž útočí jeho gól z půlky hřiště proti Skotsku na loňském mistrovství Evropy na gól roku 2021. Pokud tomu tak opravdu bude, to se dozví veřejnost až v pondělí 17. ledna.

Co se týče jeho působení v německé Bundeslize, tak dosud v tomto ročníku  v ní nastřílel 17 branek a díky tomu tak okupuje druhou pozici v tabulce kanonýrů. Je hned za Robertem Lewandowskim, jenž má na kontě o tři branky více.

Protože Schicka loni trápilo zranění, nikdo z odborníků nečekal, že by se střelecky mohl český útočník po svém návratu takto vyšvihnout za tak krátkou dobu. Český fotbalista udivil svou efektivností, neboť se stal nejefektivnějším fotbalistou první poloviny tabulky Bundeligy, když mu na jeden gól stačilo v průměru 68 minut. V této bilanci se za Schickem těsně druhý umístil Erling Haaland z Dortmundu (69 minut) a na třetím místě Lewandowski (76 minut).

V prosinci nejen fanoušky, ale především i odborníky zaujal svým výkonem v zápase proti Fürthu, nad kterým Leeverkusen vyhrál v prosinci jasně 7:1. Právě k tomuto vysokému vítězství Bayeru pomohl Schick čtyřmi góly za první poločas. Nebylo proto divu, že si po tomto zápase vzal míč na památku. „Nechám ho podepsat celému týmu a pak mi přibude domů k mým dalším trofejím," prozradil s úsměvem tehdy po zápase Schick.

Vždyť se stal prvním fotbalistou v historii Leverkusenu, kterému se něco takového povedlo, přestože za tento německý klub v minulosti nastupovali takoví kanonýři, jakými byli Ulf Kirsten, Dimitar Berbatov či Stefan Kiessling.

Za pozoruhodné pak klubový web označil další Schickovo vyjádření po tomto unikátním výkonu o tom, že "ještě není stoprocentní" po návratu po zranění.

Související

Německá fotbalová liga - Bundesliga

Schicka s Hložkem bude mít nově na povel mistr světa i Evropy Xabi Alonso

Fotbalistům Leverkusenu, kteří se v minulé sezóně dokázali kvalifikovat do Ligy mistrů, se začátek nové sezóny 2022/23 hrubě nevyvedl a proto se vedení klubu rozhodlo ke změně trenéra. V týmu, ve kterém působí i dva čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, tak skončil třiačtyřicetiletý Gerardo Seoane, jenž jeokamžitě nahrazen úspěšným bývalým španělským reprezentantem Xabim Alonsem.

Více souvisejících

Bundesliga Patrik Schick Fotbal

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy