Šéflékař FIFA: Fotbalové soutěže bych teď kvůli nepřipravenosti světa nedohrával

Podle předsedy lékařské komise Mezinárodní fotbalové federace FIFA Michela D´Hoogheho je proti dohrání sezón jakýchkoli světových fotbalových národních soutěží v situaci, kdy svět není připravený a nedisponuje stále ještě vakcínou proti koronaviru. A to i přesto, že by se jednalo o zápasy bez diváků. Připomeňme, že většina fotbalových soutěží je aktuálně od poloviny března přerušena právě kvůli aktuální pandemii.

"Není to o penězích, je to otázka života a smrti. Proto žádám všechny, aby byli velmi, velmi opatrní, než zase začnou hrát fotbalové ligy v různých zemích. Momentálně je to hrozná odpovědnost. Svět ještě není na fotbalové soutěže připravený," nechal se konkrétně slyšet D´Hooghe v rozhovoru pro britskou televizní stanici Sky Sports a pro britský deník Daily Telegraph ho doplnil: "Byl bych rád, kdyby se začalo hrát až od příští sezony, takže na konci srpna či na začátku září. V tom případě by se šlo vyhnout i druhé vlně koronaviru, která se nedá vyloučit."

Už v květnu, respektive v červnu se plánuje restart hned několika evropských národních soutěží včetně anglické, německé, italské, ale i české ligy. Takový postup však šéflékař FIFA nepovažuje nikterak za bezpečný. "Téměř všechny země hlásí, že lidé mají dál udržovat sociální odstup. Myslím, že nejde hrát Premier League, když hráči mají být od sebe na dva metry," uvedl D´Hooghe.

Bývalý šéf belgické fotbalové federace pak ještě dodal: "Fotbalisté jsou spolu na hřišti, v šatně i ve sprše. A to nemluvím o shromažďování lidí. I když se bude hrát za zavřenými dveřmi, vytvoří se skupiny fanoušků, kteří se - třeba tajně - budou scházet v místnostech, aby podpořili svůj tým. Proto říkám, že základní podmínky pro fotbal v tuto chvíli ještě nejsou naplněny."

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Trable u Hložka pokračují. Kvůli zranění nebude Leverkusenu k dispozici až čtyři týdny

Těžké časy českého fotbalového útočníka Adama Hložka pokračují. Poté, co se v posledních dnech v Německu u něj mluví o případném hostování, a poté, co se mu úplně nevydařil poslední reprezentační sraz, si nyní zkomplikoval svou cestu k nominaci na letošní fotbalové Euro zraněním. To si přivodil během sobotního bundesligového zápasu Leverkusenu s Unionem Berlín, ve kterém si poranil levý kotník.

Více souvisejících

Fotbal FIFA Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy