Šilhavý má další problém. Tréninku se nemohl zúčastnit Holeš a je otázka zda nastoupí

Jen den před výkopem dalšího a tentokráte opravdu veledůležitého kvalifikačního zápasu mezi Českem a Walesem v pražském Edenu řeší realizační tým fotbalového národního A-týmu v čele s Jaroslavem Šilhavým další problém. Čtvrtečního tréninku na Strahově se totiž nezúčastnil univerzální fotbalista Tomáš Holeš a není tak jasné, zda se tento důležitý článek českého mužstva v pátek večer proti ostrovnímu celku ukáže.

Tato zpráva navíc přichází poté, co v předešlých dnech musel realizační tým přestat počítat jak s Vladimírem Coufalem, tak i se třemi slávisty (obránce Jan Bořil a záložníci Lukáš Masopust a Petr Ševčík). Místo ně se tak dodatečně do nominace na říjnový reprezentační sraz dostali obránci Tomáš Wiesner s Milanem Havlem a záložníci Jaromír Zmrhal s Janem Kopicem.

„Máme lehké zdravotní problémy. Tréninku se nezúčastní Tomáš Holeš. Uvidíme, co na jeho stav zítra řeknou doktoři. Jinak všichni ostatní jsou k dispozici, věřím, že už všechno zvládneme," nechal se ve čtvrtek slyšet kouč Jaroslav Šilhavý, jenž tak nemá v těchto určitě lehké spaní.

Nejvíce českého stratéga však mrzí, že k dispozici nebude mít krajní obránce Coufala a Bořila. Nyní tak po nejasnostech kolem Holeše tak na těchto pozicích přichází do úvahu dvojice Matějů-Wiesner. „Když se skládá nominace, už si člověk sestavu tak nějak připravuje. Když pak přijdou omluvenky, člověk musí reagovat jinak. O to je to složitější. Na druhou stranu hráči, kteří se teď dostanou do hry, se mohou předvést a ukázat, že na to mají. Třeba si řeknou o stálé místo a vznikne větší konkurence," doufá v lepší zítřky Šilhavý.

Ten tak ještě den před utkáním neví, v jaké sestavě nakonec Češi proti Velšanům v přímém souboji o druhé místo, které zaručuje účast v baráži. „Ještě se rozhodujeme, uvažujeme. Po tréninku určíme, jak bude složení krajních obránců vypadat. Celkově otazníků v sestavě zase tak moc není, neviděl bych to tak dramaticky. Čekáme, jaký bude zdravotní stav, pak se rozmýšlíme ještě asi na dvou postech. Jinak je to dané,"  dodal.

Související

Lionel Messi

Lionel Messi po přestupu do Ameriky: Na dalším MS už mě v dresu Argentiny neuvidíte

V posledních dnech bylo kolem jedné z největších fotbalových hvězd Lionela Messiho živo. Vše začala zpráva o tom, že po ohlášeném konci v Paris Saint Germain s největší pravděpodobností nezamíří ani do Barcelony, ani do Saúdské Arábie, ale do zámořské MLS, kde bude hrat za klub Inter Miami. Právě Spojené státy americké budou spolu s Kanadou a Mexikem nejbližší světový šampionát a na něm už slavného Argentince fotbaloví fanoušci neuvidí. 
Chorvaté si na MS poradili s Kanaďany

MS ve fotbale: Belgičani propadli s Marokem, Chorvaté si poradili s Kanaďany. Španělsko s Německem se rozešly smírně

Ani další den fotbalového mistrovství nebyla nouze o překvapivé výsledky. O první z nich se postarali už v prvním zápase dne Kostaričané, kteří vypadali, že ani v tomto zápase nevystřelí na branku, stejně jako v tom úvodním proti Španělsku, jenže k jedné střele se v zápase s Japonskem přeci jenom dostali a právě z ní v 81. minutě Fuller rozradostnil nejen tuto jihoamerickou zemi, ale i Němce, kteří tak zůstávají ve hře o postup. O to víc, že se našim západním sousedům se podařilo ve šlágru se Španěly vyválčit bod za remízu 1:1. Nahnuté to naopak mají Belgičané, kterým se vzdálil postup ze skupiny poté, co s Marokem prohráli 0:2 a budou se muset o postup porvat s Chorvaty. Ti naopak měli s Kanadou jednodušší práci, jelikož ji porazili bez větších problémů 3:1, přestože Kanaďané vstřelili zatím nejrychlejší gól šampionátu.

Více souvisejících

fotbal MS Fotbal

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy