Slovácko nebude stát už jen na jednom vlastníkovi. Do Hradce mezitím Dědek nemíří

Změny před nadcházející se tuzemskou fotbalovou sezónou 2022/23 netýkají jen samotných kádrů jednotlivých týmů první Fortuna ligy, ale i struktur klubů. Novinkou tak je příchod druhého vlastníka do týmu Slovácka, které bylo jedním z nejpříjemnějších překvapení minulé sezóny, během které dokázal získat historický pohár, díky němuž tak bude bojovat v nadcházející sezóně o účast v Evropské lize. K holdingu Z-Group miliardáře Zdeńka Zemka, jenž byl doposud stoprocentním vlastníkem klubu z Uherského Hradiště, se nově přidává skupina Solar Global podnikatele Vítězslava Skopala. V týdnu pak proběhly spekulace o bvstupu podnikatele Petra Dědka známého z hokejových Pardubic do fotbalového Hradce Králové. Přestože s touto informací přišlo jako první samo město, sám Petr Dědek jakýkoliv svůj vstup do klubu popřel.

Nový v klubu Slovácka tak není jen předseda představenstva, kterým se tedy stal Vítězslav Skopal, ale zároveň bude vedení uherskohradišťského klubu nově doplněno o místopředsedu Stanislava Knotka a dalšího člena představenstva Petra Pojezného.

"S panem Zemkem jsme se shodli na prioritách a další budoucnosti klubu, nastavení spolupráce tak bylo pouze formální záležitostí. Jsem velmi rád, že mohu propojit Solar Global s takovým hráčem, jako je 1. FC Slovácko," uvedl ke svému vstupu do klubu Skopal, přičemž dosavadní vlastník Zdeněk Zemek ho doplnil: "Naším cílem je, abychom hráli stabilně v horní části ligové tabulky, aby ligové poháry nebyly jenom náhoda, ale aby se staly běžnou součástí každodenního života klubu. Chceme výrazně posílit a podporovat mládež jako základnu klubu."

Připomeňme, že Zemek přišel do Slovácka poprvé již v roce 2007. Tehdy se ještě jednalo o druholigový klub, který měl ale existenční problémy a právě Zemek klub od nich zachránil.

Město oznámilo zájem Petrta Dědka, ten ale fo fotbalovéhob Hradce Králové nakonec nejde

V tomto týdnu se ještě hojně skloňovalo jméno podnikatele Petra Dědka. Ovšem nikoli v jeho tradiční hokejové angažovanosti, jelikož je znám coby majitel hokejových Pardubic a nejostřejší kritik tuzemských hokejových poměrů, ale v souvislosti s jeho možným příchodem do fotbalového klubu Hradce Králové. Alespoň samo město mluvilo o zájmu jeho firmy D&D ELEKTROMONT, kterou spoluvlastní s dalším podnikatelem Vlastimilem Sehnalem.

Sám Dědek ale nakonec na svém twitterovém účtu popřel, že by se chtěl vedle hokeje abngažovat i ve fotbale. "Chci vyvrátit a ukončit spekulace o zájmu vstupovat do hradeckého fotbalu, které se dnes objevily v médiích. Je to nesmysl. Nemáme zájem ani o účast ve výběrovém řízení na provozovatele stadionu," napsal konkrétně.

Východočeský prvoligový klub, který byl v minulé sezóně taktéž kometou ročníku, jež potrápila nejednoho favorita a prezentovala se sympatickým fotbalem, by však možná příhod podobného investora potřeboval. V posledních měsících hradečtí řeší výstavbu svého nového stadionu. Ten by měl být hotový v červnu 2023, ale mají s ním nejen administrativní problémy, ale promlouvá do něj i stoupající ceny stavebních materiálů.

A není náhoda, že město mělo oslovit právě Dědkovu firmu D&D ELEKTROMONT. Právě ta je totiž spolu se společnostmi Strabag a Geosan Group v jednom koncorsiu, které má na starost právě výstavbu hradeckého stadionu.

Vypadá to tedy, že nejblíže ke vstupu do hradeckého klubu mají další tři zájemci Bestsport, Kometa Group a Vítkovice Aréna. Další zájemci se mohou městu Hradec Králové přihlásit a zároveň se tak tím přihlásit i do předběžných tržních konzultací nejpozději do 7. srpna. Až skončí zmiňované tržní konzultace, ze strany města přijdou na řadu nastavení konkrétních podmínek a požadavků ve výběrovém řízení na provozovatele nové arény. Ta mimochodem město stála nezdaněných 631 milionů korun.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR 1. FC Slovácko FN Hradec Králové Fotbal

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Hamás zveřejnil video rukojmí, na důkaz, že přežil zranění ze 7. října

Hamás zveřejnil ve středu video izraelsko-amerického rukojmího Hershe Goldberga-Polina, což je první důkaz, že přežil, když byl 7. října těžce zraněn.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy