Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Prakticky od momentu, kdy byla dohrávka zahájena autovým vhazováním německého celku, se oba týmy uchýlily k ostrému tempu, přičemž se tak hrál fotbal ze stany na stranu. Dlouho se však čekalo na první velké šance. Po uběhnutí první půhodiny hry se do ní dostával Kalabiška poté, co se k němu balón snesl po dlouhém nákopu, ovšem jeho akci záhy zastavil asistent rozhodčího kvůli ofsajdu. Hned z protiútoku se snažil ohrozit branku domácích Adamjan, jenž byl ale ubráněn.

Krátce před poločasem ve 42. minutě byl blízko k otevření skóre za domácí Duskí, k němuž se míč dostal po Tomičově centru, nacházel se však v takovém úhlu, ze kterého dokázal trefit jen tyč.

Pět minut po startu druhé půle se Slovácko strachobvalo o průběžný bezbrankový stav poté, co po kontaktu Trávníka s Adamjanem sudí odpískal penaltu. K té se postavil kolínský kapitán Kainz, jenž ji směřoval k levé tyči ze svého pohledu, ovšem k té straně se rozhodl skočit i gólman Filip Nguyen a zneškodnil tak tento pokutový kop. Ten rozvířil emoce na obou stranách a to do té míry, že žlutou kartu následně viděli oba trenéři.

Ústřední postavou se v dalších minutách stal domácí veterán Milan Petržela, kterého bylo plné hřiště a v 61. minutě se taktéž dostal do příležitosti. Tehdy ale z hranice velkého pokutového území jen těsně přestřelil. V 73. minutě se na druhé straně po čae opět ukázal Adamjan, ale i tentokrát zůstal gólman Nguyen nepřekonán. Proti Nguyenovi pak o šest inut později neuspěl ani Duda, slovenský fotbalista ve službách Kolína nad Rýnem, jenž na hřiště přišel jako střídající hráč.

Připomněl se však znovu v 82. minutě, kdy se postavil k rozehrání druhé nařízené penalty proti Slovácku po střetu Kohúta s Tissegem. A byl to právě Duda, který už tuto penaltu dokázal proměnit, 1:0 pro Kolín.

O emoce na hřišti nebylo skutečně ouze až do závěrečného hvizdu. Schirí mohl ještě vedení hostů navýšit, trefil ale tyč. Následoval obrovský tlak Slovácka usilující o vyrovnání a tudíž tak návrat naděje na postup ze skupiny. Tento tlak ale skončil bezvýsledně a tak je jasné, že tento duel byl na delší čas posledním domácím duelem Slovácka na evropské scéně.

Konečný výsledek zápasu skupiny Evropské konferenční ligy UEFA (28.10.2022):

1. FC Slovácko - Kolín nad Rýnem 0:1 (0:0)Branka: 82. Duda (z pen.) Rozhodčí: Kruašvili - Varamišvili, Pipia (všichni Gruz.). ŽK: Trávník, Kohút, Daníček, Hofmann, Svědík (trenér) - Adamjan, Huseinbasič, Schindler, Duda, Kilian, Baumgart (trenér). Diváci: 7 333

Sestavy:

Slovácko: Nguyen - Tomič, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Daníček, Havlík - Petržela (69. Holzer), Trávník (58. Kohút), Duskí (85. Vecheta) - Mihálik. Trenér: Svědík

Kolín: Schwäbe - Schindler, Kilian, Hübers, Pedersen - Huseinbasič, Martel, Schirí, Kainz (73. Duda) - Dietz (61. Tigges), Adamjan (73. Maina, 90. Schmid). Trenér: Baumgart

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
SK Slavia Praha.

Slavia v Konferenční lize ještě žije v naději. Lingr vystřelil výhru nad Ballkani

Před posledními dvěma koly v rámci skupiny Evropské konferenční ligy UEFA potřebovala pražská Slavia dvakrát naplno bodovat, aby mohla pomýšlet na postup do jarní fáze. První z těchto dvou kol zvládla, když na hřišti v kosovské Prištině vyhrála nad Ballkani 1:0 díky trefě Ondřeje Lingra ze 75. minuty. Kosovský celek je tak již mimo hru o postup, ale osud Slavie má ve svých rukou, protože bude od něj potřeba, aby v posledním kole obral o body rumunskou Kluž. Jinak cesta Slavie Evropou končí už ve skupině.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) 1. FC Slovácko Fotbal EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy