Španělé opět nepřesvědčili a opět remizovali. Tentokrát s Poláky 1:1

Ani ve druhém kole základních skupin se Španělé nedočkali pvní výhry a tudíž tř bodů za ni. Poté, co v úvodu po nevýrazném výkonu pouze bezbrankově remizovali se Švédskem, si připsali další bod za další remízu tentokráte s Poksem. V Seville v rámci skupiny E s nimi remizovali 1:1 a to ipřesto, že byli blízko k vytoužené výhře, kdyby ovšem dokázali proměnit pokutový kop.

Poláci chtěli v zápase s favoritem odčinit svou úvodní porážku 1:2 se Slováky a nebylo tak proto divu, že do duelu v Seville vstoupili velice aktivně. Hned na začátku zápasu totiž vypálil z dálky Klich, ovšem jeho střela tehdy letěla jen těsně nad břevnem.

Pak ale přišla pasáž hry, ve které se snažil favorit dostát své role a na chvíli tak Poláky na jejich útočnou polovinu nepustili. Jenomže z toho, že měli více ze hry dlouho nedokázali svěřenci Luise Enriqueho vytěžit. Až přišla na řadu 25. minuta utkání, ve které Moreno naše volbného Moratu v šestnáctce a ten si pak s přehledem s nabídnutou příležitostí poradil, 1:0 pro Španělsko. Moment musel ještě přezkoumat VAR, neboť sudí nejprve pískal ofsajd.

Pokud ale Španělé doufali, že tento moment soupeře zlomí, čekali na tento fakt marně. Poláci se i poté dostávali do příležitostí, například deset minut před odchodem do šaten přihrál Lewandowski Šwiderskému, který ale z bezprostřední blízkosti střílel nad. Tento forvard oblékající jinak dres řecké Soluně dělal neplechu španělské defenzivě i nadále, ve 43. minutě trefil třeba tyč. Následnou Lewandowskiho dorážku dokázal gólman Simon vychytat.

Za svou bojovnost byli naši severní sousedé odměněni až po přestávce. Jožwiak se rozhodl zprava poslat do španělské šestnáctky centrovaný míč, na který si naskočil Lewandowski a ten už rozradostnil polské fanoušky, 1:1.

Poté tak tedy následovala španělská snaha o odpověď a všechny své síly tak Jihoevropané vrhli do útočení. Záhy navíc dostali možnost pokutového kopu, jenže jakoby Španělům nebylo zatím na šampoinátu přáno. Moreno z putníku totiž trefil jenom levou tyč a následnou dorážku do prázdné branky nezvládl Morata.

Ve zbývajícím čase zápasu pokračovalo španělské snažen o to dát vítěznou branku, po hodině hry se to opět nepodařilo Moratovi, proti němuž se vyznamenal gólman Szczesny. A podobně úspěšný byl pajk i hlavičkující Torres, stejně jako poté Rodri.

Do závěrečného hvizdu zbývalo šest minut, když se Szczesny znovu ukázal světu ssvým zákrokem proti Moratovi a i proto tak nakonec duel skončil remízou 1:1. Zatímco ta pomohla Polákům vrátit se do bojů o postup ze skupiny, Španělé jsou naopak na hraně možného nepostupu.

Mistrovství Evropy ve fotbale 2020 - konečný výsledek (19.6.2021):

SKUPINA E:

Španělsko - Polsko 1:1 (1:0)Branky: 25. Morata - 54. Lewandowski

Související

UEFA

Češi znají soupeře na Euru 2024. Utkají se s Portugalskem, Tureckem a vítězem baráže

V německém Hamburku se v sobotu v podvečer dozvěděli fotbaloví fanoušci složení základních skupin nadcházejícího mistrovství Evropy, které se v příštím roce uskuteční v Německu. Český tým se tak po losu, kterého se zúčastnil i Tomáš Rosický, dozvěděl, že první zápas v rámci šampionátu sehraje 18. června v Lipsku proti Portugalsku s Cristianem Ronaldem. Dále se pak ve skupině F utká s postupujícím z barážové větvě C (Řecko, Gruzie, Kazachstán nebo Lucembursko) a na závěr pak s Tureckem. Tyto dva duely se odehrají v Hamburku.
Jaroslav Šilhavý

Kouč fotbalové reprezentace Šilhavý krátce po postupu na Euro oznámil svou rezignaci

Kvalifikace na mistrovství Evropy ve fotbale 2024 je minulostí. Z českého pohledu nakonec skončila úspěšně, když v pondělí večer Češi v Olomouci porazili 3:0 Moldavsko a díky tomu tak postoupili na Euro. Většina kvalifikace byla ale z českého pohledu hrána pod velkým tlakem, vzhledem k nevýrazným výkonům národního týmu, podivnostem kolem nenominace Antonína Baráka a v neposlední řadě vzhledem k opilecké aféře Vladimíra Coufala, Jakuba Brabce a Jana Kuchty. Už měsíc se řešila budoucnost kouče Jaroslava Šilhavého, nakonec tuto otázku dal překvapivě on sám. Hned po zápase s Moldavskem oznámil svoji rezignaci. 

Více souvisejících

fotbal ME Fotbal

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 36 minutami

Nikol Pašinjan, arménský premiér

Svět je na pokraji další války. Spor mezi Ázerbájdžánem a Arménie se vyostřuje

Pokud Arménie odmítne ustoupit v jednáních s Ázerbájdžánem ohledně navrácení některých území, která kontroluje od 90. let minulého století, hrozí vypuknutí války. Uvedl to arménský premiér Nikol Pašinjan během setkání s obyvateli příhraničních obcí v regionu Tavuš na severovýchodě země poblíž hranic s Ázerbájdžánem.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

Česko jako postsovětský satelit? Americký deník upravil titulek článku o munici pro Ukrajinu

Americký deník Wall Street Journal po vlně příspěvků na sociálních sítích upravil titulek článku, v němž se věnuje české iniciativě, jejímž cílem je získání dělostřelecké munice pro Ukrajinu, která už přes dva roky čelí ruské agresi. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy