Stihne kanonýr Schick březnovou baráž o MS? Vyšetření prokázalo trhlinu ve svalu

Koncem března začíná baráž o mistrovství světa v Kataru, které se zúčastní i český tým, jenž se v prvním kole utká se Švédskem. Kouč Jaroslav Šilhavý by byl pochopitelně rád, kdyby mohl do barážových duelů vyslat tu nejsilnější možnou sestavu, tedy i s kanonýrem Patrikem Schickem. Jenže tento útočník hrající za bundesligový Leverkusen se právě v posledním bundesligovém zápase zranil, neboť si natrhl lýtkový sval. Tu potvrdila v neděli magnetická rezonance.

Jak pak uvedl sportovní ředitel Leverkusenu Rudi Völler, Schick bude kvůli tomu mimo fotbalové trávníky minimálně tři týdny. Proto tak toto zranění ohrožuje i jeho účast ve zmiňované baráži. Už 24. března totiž odehrají Češi první duel ve Švédsku a vítěz tohoto utkání pak narazí na vítěze souboje Rusko-Polsko.

Není tak proto divu, že reprezentační realizační tým v čele s koučem Jaroslavem Šilhavý mají oči na stopkách a sledují, jak se to s Patrikem Schickem vyvine. "S Patrikem jsem v kontaktu. Samozřejmě je to před baráží nepříjemná zpráva, ale věřím, že zranění vyléčí a budeme s ním moci naplno počítat," nechal se slyšet Šilhavý.

V rámci 23. kole Bundesligy se sice Schickovi opět podařilo skórovat a opět se tak jednak přiblížil k Robertu Lewandowskému v tabulce střelců a jednak pomohl svým výkonem opět klubu přiblížit se k postupu do Ligy mistrů, v duelu s Mohučí ale musel krátce po přestávce předčasně kvůli zranění střídat. Přestože Leverkusen dvakrát vedl, s Mohučí nakonec prohrál 2:3.

Co se týče již zmiňované bundesligové tabulky střelců v této sezóně, tak tu vede tedy stále Lewandowski z Bayernu Mnichov, jenž má na kontě 26 branek, Schick je o šest branek za ním na druhém místě.

Související

Německá fotbalová liga - Bundesliga

Schicka s Hložkem bude mít nově na povel mistr světa i Evropy Xabi Alonso

Fotbalistům Leverkusenu, kteří se v minulé sezóně dokázali kvalifikovat do Ligy mistrů, se začátek nové sezóny 2022/23 hrubě nevyvedl a proto se vedení klubu rozhodlo ke změně trenéra. V týmu, ve kterém působí i dva čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, tak skončil třiačtyřicetiletý Gerardo Seoane, jenž jeokamžitě nahrazen úspěšným bývalým španělským reprezentantem Xabim Alonsem.

Více souvisejících

Bundesliga Patrik Schick Fotbal

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy