Straka se opět vrhne na trénování. Má pomoct trápícímu se druholigovému celku

František Straka se opět vrací k trénování. Tentokrát ale bude k vidění na druholigové scéně, konkrétně v Třinci. Ten doufá v daleko lepší výsledky, než jak tomu byl v úvodu sezóny, kdy si moravskoslezský celek připsal hned dvě porážky a je tak aktuálně poslední v tabulce. Straka svým příchodem tak nahrazje Stanislava Habance, jenž byl právě po dvou úvodních porážkách z klubu odvolán.

Dvaašedesátiletý fotbalový stratég se vrací na scénu po téměř roce, neboť naposledy působil na lavičce prvoligové Karviné, kde však předčasně skončil loni v listopadu.

"Díky dobrým vzájemným vztahům bylo naše jednání rychlé a korektní. František Straka je zkušený trenér, který dokáže zvládat krizové situace. Domluvili jsme se na spolupráci do konce sezony, tedy do června příštího roku,"  řekl ke změně na lavičce v Třinci tamní klubový manažer Karel Kula.

Pro Straku to tak bude první působenmní ve druhé lize. Dosud působil v prvoligových celcích jako jsou Sparta, Slavie, Příbram, České Budějovice, Tepilice, Plzeň a Karviná. V zahraničí pak koučoval i slovenský Slovan Bratislava.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal František Straka

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Izraelská armáda se chystá na evakuaci Rafáhu před plánovanou vojenskou ofenzívou

V období sílícího napětí mezi Izraelem a Íránem se izraelská armáda chystá na evakuaci palestinských civilistů z Rafáhu před plánovanou pozemní vojenskou ofenzívou do tohoto nejjižnějšího města v Pásmu Gazy. Informuje o tom deník The Wall Street Journal (WSJ).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy