Tahle posila se nepovedla. Plzeň se rozloučila s Qosem kvůli napadení rozhodčího

I úřadující český mistr Viktoria Plzeň se utne. O letní přestupové pauze mohutně posilovala směrem k její cestě do milionářské Ligy mistrů, kam se nakonec k radosti českých fanoušků dostala, přičemž mimo jiné na západ Čech přišel Kristi Qose. Tento albánský záložník však v novém působišti nevydržel ani dva měsíce, jelikož o posledním víkendu v duelu třetí ligy v dresu rezervy Plzně v zápase prti pražské Admiře napadl rozhodčího Marka Pilného. Za tento incident nejenže dostal od Disciplinární komise Řídící komise pro Čechy čtyři měsíce bez fotbalu, plzeňský klub s ním navíc rozvázal smlouvu.

Inkriminovaný incident se stal ve zmiňovaném třetiligovém utkání v 63. minutě za stavu 1:1, kdy se dostal do konfliktu s Janem Martinicem. Nejprve sudí Pilný uvažoval o žluté kartě pro albánského fotbalistu, než k tomu ale došlo, Albánec srazil svého soupeře k zemi. Za to mu tak udělil Pilný bez jakýchkoli dalších debat červenou kartu a když se k Albánci poté točil zády, Qose i sudího nakonec srazil rukama k zemi. Duel se přes tento incident nakonec dohrál a Admira vyhrála 3:1.

Podle disciplinárky se ze strany Qoseho jednalo o tělesné napadení delegované osoby, přičmž ale nemělo být vedeno zvlášť hrubým způsobem. Kvůl této klasifikaci tak Qosemu podle disciplinárního řádu hrozila stopka ve výši až šesti měsíců a kromě toho i finanční pokuta ve výši 50 000 korun. V případě hrubého napadení by fotbalista mohl dostat faž dvouroční flastr.

Ten mimochodem v minulosti disciplinárka uložila Radku Šírlovi, jenž v roce 2017 strčil jak do asistenta sudího, tak do hlavního sudího.

Samotný Qose na středeční jednání disciplinárky dostavil a za své jednání se omluvil. "Prvním přečinem bylo strčení do domácího hráče a po udělení červené karty strčení do rozhodčího. Hráč se dnes dostavil na naše jednání a předal dopis, v němž se omlouvá rozhodčímu a zároveň vyjádřil lítost nad přečinem. Komise zvážila všechny aspekty pro a proti, zhlédla video z utkání a rozhodla o výši čtyř měsíců," nechal se slyšet k jednání ve videu předseda komise Michal Volf.

Pro Qoseho čekal ještě jeden trest ze strany západočeského klubu, který s ním nakonec rozvázal dvouletou smlouvu. "Qose tedy s okamžitou platností opouští klub, stává se volným hráčem a ani jedna ze zainteresovaných stran již nebude celou věc jakkoli komentovat," řekl pro klubový web tiskový mluvčí Viktoriánů Václav Hanzlík.

Do tohoto případu měla co říct i Česká asociace fotbalových hráčů. "Dohoda byla pro obě strany v tuto chvíli asi nejlepším možným řešením. Zároveň bych chtěla poděkovat disciplinární komisi za spravedlivý a profesionální přístup v rámci posouzení provinění hráče," uvedla k tomu její předsedkyně Markéta Vochoska Heindlová.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Trable u Hložka pokračují. Kvůli zranění nebude Leverkusenu k dispozici až čtyři týdny

Těžké časy českého fotbalového útočníka Adama Hložka pokračují. Poté, co se v posledních dnech v Německu u něj mluví o případném hostování, a poté, co se mu úplně nevydařil poslední reprezentační sraz, si nyní zkomplikoval svou cestu k nominaci na letošní fotbalové Euro zraněním. To si přivodil během sobotního bundesligového zápasu Leverkusenu s Unionem Berlín, ve kterém si poranil levý kotník.

Více souvisejících

Fotbal FC Viktoria Plzeň

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy