Teplický Kučera oslabil svůj tým rapem. Před zápasem vystoupil v pražském klubu

Fotbalové Teplice byly od počátku páteční předehrávky v pražském Edenu jasným papírovým outsiderem, což nakonec potvrdil výsledek zápasu 5:1 pro Slavii. Severočeši ale mohli mít o něco silnější sestavu, kdyby je neoslabil poněkud svérázným způsobem záložník Tomáš Kučera. Ten totiž porušil interní klubové předpisy tím, že měl ve čtvrtek večer vystoupit v jednom z pražských klubů se svou rapovou skupinou.

„Utkání se nám začalo hroutit jak domeček z karet už dopoledne, když vypadl Kučera," nechal se slyšet po zápase se Slavií kouč Teplic Stanislav Hejkal. Ten tak tedy vedle dvou rychlých gólů z úvodu zápasu, dvou zraněních a také červené karty pro Heidenreicha ono porušení interních klubových předpisů ze strany Tomáše Kučery. „Bez čtyř hráčů základu v deseti na Slavii je to složité," věděl Hejkal.

Kučera už se se svým rapem připomněl před dvěma lety, kdy v jednom ze svých songů zpourážel nejen pražskou Spartu, ale i třeba Romana Berbra či Miroslava Peltu.

Kučera by byl dozajista členem základní sestavy Teplic v pátečním zápase, neboť stejně jako celé teplické mužstvo, tak i on byl negativně testován na covid-19. Po zjištění, že Kučera vystupoval v pražském klubu, byla proti jeho nástupu do zápasu především pražská Slavia připravující se na úterní zápas play-off Ligy mistrů. Sešívaní sami najeli v těchto dnech na přísný režim spočívající i v tom, že fotbalisté byli izolováni od svých rodin. „Se Slavií jsme případ komunikovali. Já s trenéry, Štěpán Vachoušek s Jirkou Bílkem, sportovním ředitelem, a náš pan šéf Šedlbauer mluvil s panem Tvrdíkem. Slavii se to nelíbilo, dělají všechno, aby se jim tady koronavirus nevyskytl, proto jsme šli touhle cestou," prozradil kouč Hejkal.

Kuriózní případ tak ukázal, že má vedení pražské Slavie velmi dobrý přehed o dění v tuzemské lize a to i díky sociálním sítím. Právě na Twitteru už v srpnu dával Kučera vědět, že se svou jihlavskou skupinou 58G ve čtvrtek večer v Praze vystoupí. Nepočítal však se šéfem Slavie Jaroslavem Tvrdíkem, podle všeho hodně aktivním uživatelem právě této sociální sítě.

Teplice nechtěly ohrozit účast Slavie v Lize mistrů. Klub sáhne k pokutě pro hráče

Slavia tak o případu Kučera věděla daleko dříve než samotné Teplice, ty reagovaly až v pátek ráno. „Dlouho bylo jasné, že utkání na Slavii odehrajeme už v pátek. Opravdu jsme nevěděli, že nastane tohle, a proto jsem o tom s Kučerou ani neměl možnost dopředu mluvit," řekl Hejkal a pokračoval: „Slavii samozřejmě přejeme, aby byla v Lize mistrů úspěšná. Rozhodně jsme nechtěli nijak ohrozit jejich úterní zápas proti Midtjyllandu."

Není tedy vyloučeno, že Tomáše Kučeru nemine finanční pokuta. „Interní záležitost klubu. Ale určitě se k tomu nějak postavíme," zakončil teplický stratég.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FK Teplice Fotbal

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 14 minutami

Britská královská rodina, ilustrační fotografie.

Princezna Kate zůstane doma sama. William učinil zásadní rozhodnutí

Poprvé od chvíle, kdy princezna Kate v březnu odhalila diagnózu, se princ William vrátí k povinnostem člena britské královské rodiny. Informují o tom zahraniční média. Kate přitom není jediným zástupcem monarchie, který omezil veřejná vystoupení ze zdravotních důvodů. S rakovinou se potýká také král Karel III. 

před 25 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

Podle Číny existuje jediná možnost, jak ukončit válku na Ukrajině

Před mírovou konferencí o Ukrajině ve Švýcarsku je třeba provést ještě "hodně práce", prohlásila ve středu Čína v reakci na slova německého kancléře Olafa Scholze, podle něhož Peking souhlasil s podporou této konference.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy