Třetiligový Žižkov povede sparťanská legenda. Další exsparťan Kadlec pomůže v útoku

Poté, co v minulé sezóně fotbalový Žižkov sestoupil až do třetiligové soutěže, nehodlá se tento pražský klub zdržovat v této soutěži nikterak dlouho a rád by co nejdříve zase postupil do tuzemské druhé nejvyšší soutěže. Proto tak není divu, že nyní klub oznamuje změny, které by mu k tomuto vysněnému cíli měly pomoct. Jednak ho bude trénovat nově sparťanská legenda Jiří Novotný, jenž dosud působil u žižkovské rezervy v pražském přeboru. Nejvěhlasnější posilou v kádru je pak další exsparťan útočník Václav Kadlec.

Přestože už v roce 2020 Václav Kadlec ukončil profesionální kariéru kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům, nakonec se přeci jenom loni na podzim nečekaně zase na ligové trávníky vrátil poté, co už ho přestaly trápit potíže s kolenem. Nejprve tak po tomto návratu hrál za Mladou Boleslav a následně se přesunul před letošním jarem do Jablonce.

Připomeňme, že v případě Václava Kadlece se jedná o fotbalistu, jenž nastoupil dosud celkem do 173 zápasů v české lize, ve kterých zaznamenal 50 branek a 12 asistencí. Kromě toho také oblékal dres národního A-týmu, ve kterém během šestnácti zápasů vstřelil čtyři branky.

Už před příchodem Václava Kadlece pak Žížkov oznámil na svém Instagramu, že jej bude nově trénovat další muž spojovaný se Spartou a to Jiří Novotný. Dvaapadesátiletý držitel čtrnácti ligogvých titulů s letenskými aktivně fotbal hrát nepřestal, jelikož nastupuje za Kralupy ve středočeské I.A třídě. Kromě toho, že trénoval žižkovský B-tým pak vedl i žižkovkou mládež.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal Václav Kadlec (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 14 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Írán zvedá varovný prst: Jaderný program máme k mírovým účelům, může se to ale změnit

Jaderné zbraně nemají žádné místo v nukleární doktríně Íránu, uvedl v pondělí mluvčí tamního ministerstva zahraničních věcí Násir Kanaání. Podle serveru The Times of Israel (TOI) Írán opakovaně prohlašuje, že jeho jaderný program slouží pouze k mírovým účelům, může se to ale změnit.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy