U Českých Budějovic skončil kouč Horejš. Jedná o novém angažmá s Jabloncem

Ještě tato sezóna fotbalové Fortuna ligy 2021/22 neskončila a trenér David Horejš na sobotní tiskové konferenci prozradil, že u fotbalistů Českých Budějovic končí. Zároveň čtyřiačtyřicetiletý stratég, který u Jihočechů působil již od roku 2015, prozradil, že jedná v těchto dnech o novém angažmá v severočeském Jablonci, jenž se v této sezóně trápí a hrozí mu účast v baráži a který před nedávnem opustil kouč Petr Rada.

Své rozhodnutí David Horejš učinil poté, co v sobotu s Českými Budějovicemi vypadl po prohře 0:1 v Mladé Boleslavi ze semifinále prostřední skupiny, ve které se bojuje o umístění a bonus ve výši milion korun. "Příští sezona bude beze mě, byl to můj poslední zápas. Chtěli jsme ještě vyhrát, abychom se vrátili na domácí stadion a mohli se rozloučit. Nijak nervózní jsem ale během zápasu nebyl. Sám za sebe cítím, že změna musí přijít," nechal se tehdy slyšet konkrétně Horejš.

Ten dokázal v minulosti s Jihočechy do první ligy postoupit a to v szeóně 2018/19, následně se mezi tuzemskou elitou udržel a poté, co se v dalších sezónách umístili budějovičtí na sedmém a třináctém místě, letos skončili desátí. Horejš by rád v následujících letech trénoval ve Fortuna lize. "Nějaké jednání s Jabloncem proběhla, to nebudu tajit. Uvidíme, jak to všechno dopadne. Řeknu to takhle: Věřím, že se Jablonec v lize udrží a že budu mít v příští sezoně možnost zase vést tým v první lize," řekl Horejš a připomněl, že Jablonec se aktuálně nachází na 15. místě, ze kterého by se šlo do baráže.

To jihočeské Dynamo žádné záchranářské potíže řešit nemuselo. Skončili totiž po základní části v klidném středu tabulky. "Jedinou kaňkou je, že jsme nevyhráli venku, jinak to byla nadstandardní sezona. Do poslední chvíle jsme se prali o první šestku, což je obrovský úspěch. Přestože nás na jaře hodně poznamenaly turbulentní věci uvnitř klubu, hlavně odchody (sportovních manažerů) Tomáše Sivoka a Martina Vozábala. S klukama jsme si ale tehdy řekli, že budeme řešit pouze věci, které můžeme ovlivnit. Táhli jsme za jeden provaz, musím všem poděkovat," uvedl bývalý fotbalový obránce, který byl i jako hráč dlouhodobě spjat s českobudějovickým fotbalem.

"V Budějovicích jsem prožil spoustu let a děkuju jim za šanci. Věřím, že svou prací jsme tu něco zanechali a udělali jsme z Dynama značku. Navíc jsme vrátili Budějovice do ligy, což byl můj cíl. Hráli jsme dobrý fotbal, budu na to hrozně rád vzpomínat," dodal na závěr Horejš.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Dynamo České Budějovice FK Jablonec Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy