U trápící se Příbrami skončil kouč Horváth. Nahrazuje ho Valachovič

Fotbalová Příbram se neustále potápí a zoufale se krčí na posledním místě ligové tabulky. Naposledy o víkendu dostala výprask od ostravského Baníku, který nad ní vyhrál jasně 5:0. Není tak proto divu, že se v pondělí rozhodl majitel tohoto středočeského klubu Jaroslav Starka bouchnout do stolu a odvolat tak dosavadního trenéra Pavla Horvátha. Toho tak po téměř roce nahradí slovenský stratég Jozef Valachovič. „K ukončení spolupráce nás vedly neuspokojivé výsledky. Odchází Pavel Horváth i jeho asistenti Peter Grajciar a Petr Čuhel," nechal se slyšet konkrétně Starka ve vyjádření pro Sport.cz a Právo.

Příbram se v současnosti nachází v ligové tabulce stejně jako téměř před rokem, kdy byla kvůli koronaviru tuzemská nejvyšší fotbalová soutěž, respektive boje záchranu předčasně zrušeny a tudíž tak Středočeši zůstali v lize i pro příští ročník. A přestože dokázali pod Pavlem Horváthem remizovata s Plzní nebo se Slavií, je to jen malá útěcha oproti tomu, že příbramští nevyhráli jedenáctkrát za sebou a to i s těmi soupeři nacházejících se kolem nich ve spodku tabulky. Poslední dobou už to byly spíše vysoké prohry jako tomu bylo doma se Slováckem, na Spartě a naposledy tedy v Ostravě. Na první nesestupovou příčku tedy nyní ztráceí Příbram hned sedm bodů.

V pondělí tedy s Příbrami ukončil celý trenérský tým v čele s Pavlem Horváthem včetně jeho dvou asistentů Peterem Grajciarem a Petrem Čuhelem. Tato trojice na lavičce Příbrami působila skoro jeden rok, neboť poprvé se v Příbrami představili veřejnosti 11. března 2020.

„Pavel Horváth u nás byl rok. Šlo o jeho první angažmá v nejvyšší soutěži. Odvedl dobrou práci, ale bohužel výsledky jsou špatné. V hráčské kariéře to byl vynikají hráč, ale ta trenérská nám zatím společně úspěch nepřinesla. Spadli jsme v tabulce na poslední místo, máme nejméně vstřelených a nejvíce obdržených branek. Už ani nepamatuji, kdy jsme vyhráli naposledy. Nemůžu dát pryč jedenáct hráčů, a tak se tentokrát musí stát změna, která se bude týkat celého realizačního týmu. Pavlovi a všem jeho kolegům děkuji. Přeji všem, ať se jim daří v další práci," uvedl ve svém pondělním prohlášení samotný majitel klubu Jaroslav Starka.

Ten už o pár hodin později vyslal do světa zprávu o nástupci Pavla Horvátha. "Týmu se ujímá Jozef Valachovič, první trénink povede v úterý," řekl konkrétně.

Pro Valachoviče nebude Příbram neznámou adresou. Už totiž jednou u Litavky působil a to v letech 2012 až 2014, kdy byl asistentem koučů Karola Marka, Františka Straky a Petra Čuhela. Následně asistoval Samuelu Slovákovi v Liberci, se kterým mimochodem coby hráč v roce 2002 vybojoval ligový titul, poté se ještě na chvíli objevil v Příbrami po boku trenéra Pavla Tobiáše.

Naposledy byl k vidění v řadách Slovenského fotbalového svazu a právě ze Slovenska si do svého aktuálního příbramského angažmá přivede jednoho asistenta. Tím druhým pak bude Daniel Huňa, dosavadní šéftrenér příbramské mládeže.

Nejbližším zápasem Středočechů bude ten sobotní ligový, ve kterém se střetne s dalším týmem ohroženého sestupem a to s Brnem.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FK Příbram Pavel Horváth Fotbal

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Zimní počasí se vrací na hory i do nížin. Meteorologové vydali dvě výstrahy

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy