Udělej suchej záchod, slyšel sudí Královec od Berbra. A Sparta vyhrála český pohár

Pomalu ale jistě se na veřejnost dostávají odposlechy z nejnovější české fotbalové kauzy, která vypukla v polovině letošního října, kdy detektivové zatkli vedle dalších 19 lidí z tuzemského fotbalu ataké již bývalého místopředsedu Fotbalové asociace ČR (FAČR) Romana Berbra. Z nich podle serveru efotbal.cz vyplývá, že měl právě Roman Berbr, jenž aktuálně ve vazbě a obviněn nejen z ovlivňování zápasů, ale i ze zpronevěry, před letošním finálovým zápasem českého poháru MOL Cup volat sudímu tohoto zápasu Pavlu Královcovi. Mělo se tak stát jen krátce poté, co měl Berbr volat i sportovnímu manažerovi pražské Sparty Josefu Krulovi. Finálový zápas mezi Spartou a Libercem nakonec 1. července letošního roku vyhráli Pražané. Ti nicméně nyní odmítají možné ovlivňování delegace sudích z její strany.

Přpomeňme, že tedy Sparta ve finále MOL Cupu letos porazila Liberec výsledkem 2:1 a díky tomu se tak dostala do základních skupin Evropské ligy. Po tomto zápase byl Královec kritizován ze strany libereckých hráčů za to, že v duelu nevyloučil Martina Frýdka za ostrý faul. Za tuto svoji chybu se pak sudí s mezinárodními zkušenostmi omluvil.

"Jenom jednoduše, jenom jednu politickou věc potřebuju, jo? Ty to pochopíš. V pondělí byl za mnou Pepa Krula. Jenom ho potřebuju (Krulu), ho pozdravuj potom. A ze zbytku udělej suchej záchod," volal podle zveřejněných odposlechů Berbr Královcovi. Ten měl pak podle nich odvětit následovně: "Nedělá nám to problém. Ať mají o čem psát."

Je rozhodně zajímavostí, že zatímco někdejší faktický šéf českého fotbalu Roman Berbr tedy sedí aktuálně za mřížemi ve vazební věznici, Královec v úzterý večer pískal duel Ligy mistrů mezi Chelsea a Krasnodarem.

A kdo je Josef Krula, současný sportovní manažer Sparty? Je to také mimo to bývalý rozhodčí z doby, kdy sudím byl i Berbr a který v minulosti figuroval i v komisi rozhodčích. Krula se odmítl k těmto zveřejněným informací zatím jakkoli vyjadřovat.

Samotný sparťanský klub pak odmítá, že by jakkoli ovlivňovala delegaci sudích a věří v potrestání všech viníků v nejnovější fotbalové aféře. "Klub reaguje na informace, pocházející údajně z vyšetřovacího spisu, které se objevily v médiích. Odmítáme být spojováni s kauzou Romana Berbra. Klub neovlivňoval delegaci sudích na konkrétní zápasy, Sparta si naopak přeje důkladné prošetření celé kauzy a věří, že všichni, kteří se dopustili protiprávního a korupčního jednání, budou potrestáni," napsal klub na svém twitterovém účtu.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Roman Berbr (fotbalový funkcionář) Korupce ve fotbale Fotbal

Aktuálně se děje

před 18 minutami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Miloš Zeman zůstává v nemocnici. Lékaři dnes zhodnotí jeho aktuální stav

Lékařské konzilium v pondělí zhodnotí aktuální zdravotní stav exprezidenta Miloše Zemana, který od minulého týdne leží na jednotce intenzivní péče v pražské Fakultní nemocnici Motol. Zeman byl přes víkend nadále ve vážném, ale stabilizovaném stavu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy