Udrží Dortmund největšího talenta v Evropě v současnosti? O Haalanda má zájem Real

Většina evropských fotbalových národních soutěží je v současnosti sice kvůli pozastavena kvůli aktuální pandemii koronaviru, ovšem to neznamená, že ve fotbalovém zákulisí neutichly všemožné spekulace o budoucnosti některých hráčů. Tentokrát visí otazník nad působením snad největšího talenta v Evropě Nora Erlinga Brauta Haalanda v Borussii Dortmund, kde tedy v současnosti hraje. Právě do tohoto vestfálského klubu tento teprve devatenáctiletý útočník přestoupil ze Slacburku o zimní přestávce, vzhledem k tomu, jakými výkony se nadále překonává se jeho cena podle serveru Transfermarkt.de vyšplhala až k 80 milionům eur a není divu, že kolem něho kroužejí ještě věhlasnější fotbalové adresy. Třeba takový Real Madrid.

Připomeňme, že ho Dortmund o poslední zimě koupil ze Salcburku za 20 milionů eur (v přepočtu asi 520 milionů korun), ve dvanácti zápasech, ke kterým pak v dresu Dortmundu nastoupil, vstřelil hned dvanáct branek. Pokud to půjde takhle dál, do léta, nejpozději do zimy se bude opět Seveřan stěhovat. „Hráče jsme sledovali delší čas a investice se vyplatila. Máme velké ambice, chceme bojovat s Bayernem o německý titul a prosadit se v tomto i příštím ročníku Ligy mistrů a Erling je důležitou součástí týmu. Zájem je také o Jadona Sancha, pokud nás k tomu nedonutí současná tíživá situace, nechceme o tyto dva hráče přijít," řekl k aktuální situaci kolem hráčů  v Dortmundu samotný generální ředitel Borussie Hans-Joachim Watzke.

Ovšem i on pochopitelně vnímá nejnovější informace evropských médií a rozhodně by nechtěl o nejcennější klenot v kádru přijít. Proto se tak obrátil na Haalandova agenta Mina Raiolu, jenž má přátelské vztahy s prezidentem Realu Madrid Florentinem Pérezem, aby se kdyžtak více dozvěděl o zájmu Bílého baletu o hvězdném Norovi, vedle toho pak zjišťoval, že existuje zájem i z Británie.

Z Ostrovů však zatím jen zní na Haalandovu adresu slova chvály o "velice talentovaném hráči se slibnou budoucností", v Madridu se nijak netají, že se o Haalanda zajímají, přesto i odtud jsou slyšet zatím opatrná slova. Španělská média jsou však přesvědčená o tom, že tu zkrátka zájem je a obrovský. Stejně tak se v Realu Madrid zajímají o případné služby Harryho Kanea z Tottenhamu či Kyliána Mbappého z Paris Saint Germain. „Haaland je mezi sledovanými útočníky, jako jiní. Zatím neděláme žádné kroky směrem k žádnému hráči. Prožíváme těžké chvíle, kdy jsme ztratili několik našich legend. Finanční situace také není jednoduchá. Přestupové období je vzhledem k situaci daleko," citují španělská média ředitele Realu Madrid Emilia Butragueńa.

Ten se také nechal slyšet, že by spolu s penězi mohl odejít z Realu Madrid i nějaký fotbalista do Dortmundu, za to že jim prodá Haalanda. V tomto směru se spekuluje o Garethu Baleovi, Luku Jovičovi či Lucasi Vásquezovi.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.
FK Dukla Praha

Za rasismus dostal fotbalový trenér Rada rekordní osmiměsíční stopku. Trest nechápe

Trenér a věčný bouřlivák Petr Rada, jenž v současnosti vede druholigovou pražskou Duklu, dostal od disciplinární komise osmiměsíční trest za rasistickou urážku, kterou měl vyřknout během zápasu se Zbrojovkou Brno na adresu trenéra soupeře Tomáše Polácha. Jedná se tak o rekordní trest, který kdy disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) někomu dala. Pro pětašedesátiletého velezkušeného stratéga je výše trestu nepochopitelná, s Duklou se proti trestu odvolá. Nevyloučil ale ani ukončení svého působení na Julisce.

Více souvisejících

Fotbal Borussia Dortmund

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 12 minutami

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

Petr Fiala (ODS)

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

včera

včera

včera

Ukrajinské tajné služby přiznaly atentáty na spolupracovníky Kremlu zodpovědné za válečné zločiny

Ukrajinské tajné služby vykonávají atentáty na lidi zodpovědné za válečné zločiny a útoky proti ukrajinským občanům. V rozhovoru pro soukromou ukrajinskou televizní stanici ICTV to řekl šéf Bezpečnostní služby Ukrajiny (SBU) Vasyl Maluk.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy