UEFA uvažuje o nové evropské soutěži určenou pro velkokluby. Hrála by se v USA

Před rokem vstoupila na evropskou scénu nová již třetí evropská klubová soutěž zvaná Evropská konferenční liga. Nyní se zdá, že u třech evropských kubových soutěží to jen tak neskončí. Podle zákulisních informací francouzského deníku L’Equipe hodlá vymyslet novou evropskou soutěž pro velkokluby, která by se navíc hrála v Americe, díky čemuž by tak proudily další peníze do kasy Evropské fotbalové unie UEFA.

Nově zamýšlenbá evropská soutěž by měla nahradit dosud tradiční letní Superpohár, ve kterém se léta utkával vítěz Ligy mistrů proti vítězi Evropské ligy. Zatímco ještě letos se spolu v tomto tradičním formátu utkají Real Madrid a Frankfurt. Od roku 2024 by už to ale mělo být podle nových not.

Rok není náhodný jeikož právě od roku 2024 se bude hrát i Liga mistrů jiným systémem a navíc se 36 účastníky oproti dosavadním dvaatřiceti. Nový miniturnaj by se měl týkat vždy čtyř týmů a termín turnaje by měl být stanoven vždy před začátkem nové sezóny a tudíž před startem základních skupin evropských pohárů.

O tomto projektu se začíná mluvit poté, co měl tento nápad vzejít z výběrového řízení na vysílavcí práva pro novou Ligu mistrů. Agentura AFP pak u samotného šéfa UEFA Aleksandera Čeferina zjistila, že sice takový nápad existuje, ale ještě není v tomto ohledu nic rozhodnuto.

Protože by měl tedy miniturnaj nahradit zmińovaný Superpohár, jednalo by se tak s největší pravděpodobností o turnaj pro velkokluby. Jedním z účastníků by měl být vždy úřadující vítěz Ligy mistrů, o dalších třech účastnících se zatím nic bližšího neví. Stejně jako o dalších obrysech tohoto miniturnaje. Mluví se ale o tom, že by se každý rok tento miniturnaj měl konal v Severní Americe.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.
FK Dukla Praha

Za rasismus dostal fotbalový trenér Rada rekordní osmiměsíční stopku. Trest nechápe

Trenér a věčný bouřlivák Petr Rada, jenž v současnosti vede druholigovou pražskou Duklu, dostal od disciplinární komise osmiměsíční trest za rasistickou urážku, kterou měl vyřknout během zápasu se Zbrojovkou Brno na adresu trenéra soupeře Tomáše Polácha. Jedná se tak o rekordní trest, který kdy disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) někomu dala. Pro pětašedesátiletého velezkušeného stratéga je výše trestu nepochopitelná, s Duklou se proti trestu odvolá. Nevyloučil ale ani ukončení svého působení na Julisce.

Více souvisejících

Fotbal UEFA

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy