Úřady vyšetřují lékaře Maradony. Je podezřelý ze zabití, policie u něj provedla razii

Argentinské úřady podezírají osobního lékaře fotbalové legendy Diega Maradony Leopolda Luqueho ze zabití z nedbalosti. Média uvedla, že vyšetřovatelé dnes ráno prohledali Luqueho ordinaci i jeho bydliště na předměstí metropole Buenos Aires.

Mistr světa z roku 1986 Maradona zemřel v 60 letech ve středu na srdeční selhání ve svém domě. Tam se v posledních týdnech zotavoval z akutní operace kvůli krvácení do mozku, kterou mu začátkem listopadu provedli lékaři pod vedením neurochirurga Luqueho.

This handout file photo taken on Nov 11, 2020 and released by the press officer of Diego Maradona shows Argentine football legend Maradona shaking hands with his doctor Leopoldo Luque in Olivos, Buenos Aires province, Argentina. Maradona passed away on Nov 25, 2020. Pic: AFP pic.twitter.com/dKBX4Dsv2z

— Rizwan Rehmat (@dohagames) November 25, 2020

"Vyšetřování a sbírání důkazů v sobotu pokračovalo rozhovory s blízkými příbuznými zesnulého. Na základě poznatků, které byly zjištěny, bylo nutné provést prohlídku v domě a ordinaci doktora Luqueho," uvedl vyšetřující úřad.

Už ve čtvrtek Maradonův právník Matias Morla řekl, že bude požadovat vyšetření okolností úmrtí slavného fotbalisty. Kritizoval především pomalou reakci záchranné služby. Sanitka podle něho přijela až za více než půl hodiny.

Související

Diego Maradona se proslavil nejen čistou hrou

Fotbal, nebo válka? Historik vysvětluje, proč se Maradona zapsal do dějin světa

NÁZOR - Smrt nejlepšího hráče fotbalové historie Diega Armanda Maradony vyvolala smutek i nostalgii po celém světě, konstatuje Matthew Brown v komentáři pro server The Conversation. Profesor jihoamerických dějin z Bristolské univerzity připomíná, že fotbalista byl ve vlasti tak důležitou osobou, že argentinský prezident vyhlásil třídenní státní smutek.

Více souvisejících

Diego Maradona argentina sport

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

Nikol Pašinjan, arménský premiér

Svět je na pokraji další války. Spor mezi Ázerbájdžánem a Arménie se vyostřuje

Pokud Arménie odmítne ustoupit v jednáních s Ázerbájdžánem ohledně navrácení některých území, která kontroluje od 90. let minulého století, hrozí vypuknutí války. Uvedl to arménský premiér Nikol Pašinjan během setkání s obyvateli příhraničních obcí v regionu Tavuš na severovýchodě země poblíž hranic s Ázerbájdžánem.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

Sníh z českých hor nadále mizí. Tání bude pokračovat, uvedli meteorologové

V Česku se momentálně souvislá sněhová pokrývka vyskytuje pouze na hřebenech Šumavy, Krkonoš a Hrubého Jeseníku. Maximálních hodnot bylo dosaženo už v únoru. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) navíc bude tání sněhu pokračovat. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy