Úvodní prohra Arsenalu s nováčkem Premier League rozčílila i rwandského prezidenta

Vstup londýnského Arsenalu do nové sezóny anglické Premier League 2021/22, v jejíž prvním zápase nestačil na nováčka z Brentfordu, se kterým nakonec prohrál 0:2, nepotěšil nejedenoho fanouška Kanonýrů. Výkon Londýňanů nenechal dokonce chladným ani samotného prezidenta Rwandy Paula Kagameho. Ten totiž na svém twitterovém účtu napsal: "Tohle si fanoušci Arsenalu nezaslouží a nechtějí si na to zvykat. NE!!! Nemůžeme omlouvat nebo přijmout průměrnost. Tým musí být připravený tak, aby vyhrával. Říkám to jako velký fanoušek Arsenalu." Připomeńme, že právě Rwanda je jedním ze sponzorů Arsenalu.

"Všichni víme, kdo nese největší zodpovědnost. Doufám, že to ví i oni a vyvodí z toho důsledky," pokračoval dále prezident Kagame, jenž v čele Rwandy stojí již od roku 2000. Že je dlouholetým fanouškem Arsenalu a že mu dění v tomto klubu leží skutečně na srdci, tak to potvrdil již v roce 2012, kdy kvůli špatným výsledkům Arsenalu vyzýval k odstoupení tehdejšího trenéra Arséna Wengera.

"Už to trvá snad deset let, kdy se pořád čeká na nějaký vzestup a přicházejí další pády. Pořád jsou tu nové plány, ale výsledek nepřichází. Je třeba se podívat, jaké klub nakupuje hráče. Je třeba udělat tomu všemu konec," napsal dále africký politik na Twitteru.

Kanonýři, jak se slavnému londýnskému fotbalovému klubu přezdívá, neprocházejí v současnosti zrovna nejlepším obdobím své klubové historie. V minulé sezóně totiž skončil až na osmém místě a poprvé od ročníku 1995/96 se tak musí obejít bez účasti v evropských pohárech.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Arsenal FC Paul Kagame (prezident Rwandy) Fotbal

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 35 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Německo zatklo muže za špionáž v europarlamentu pro Čínu. Peking reaguje

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy