V klubu Juventusu Turín provedla finanční policie razii. Mezi podezřelými je i Nedvěd

Italská média informují o tom, že do tamního fotbalového velkoklubu Juventusu Turín vtrhla finanční policie, která klub vyšetřuje kvůli podezřelému účetnictví. Jak také média píší, v tomto případě je několik podezřelých a to i včetně klubového viceprezidenta, kterým, jak známo, bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd.

Italské finanční policii se totiž nezdají podle posledních informací účetní uzávěrky, jež byly schváleny pro roky 2019 až 2021, přičemž nejasnosti jsou spojeny jak s nákupy a prodeji fotbalistů, tak i s běžným účetnictvím.

Po razii se prokuratura italské provincie Piemont nechala slyšet, že v souvislosti s touto kauzou je vyšetřováno aktuálně šest osob, mezi nimiž nalezneme vedle samotného prezidenta klubu Andreu Agnelliho také druhého nejvýše postavený muž ve Staré dámě Pavel Nedvěd, jenž působí na pozici viceprezidenta Juventusu už šest let.

Zároveň nalezneme mezi podezřelými i jméno Fabia Paraticiho, jenž v minulosti zastával v klubu pozici sportovního ředitele. V současnosti je tento fotbalový funkcionář součástí anglického Tottenhamu Hotspur.

Podle italského deníku Gazzetta dello Sport se mělo v černobílém klubu falšovbat účetnictví související s kapitalovými příjmy, přičemž by měla policie zkoumat transakci v objemu až 50 milionů eur. První informace o podezřelém účetnictví v Juventusu se objevily už letos v červenci a tehdy se hovořilo s přestupem, v rámci kterého došlo k výměně Pjaniče a Arthura. Tento trasfer se uskutečnil mezi Juventusem a Barcelonou.

V případě potvrzení zfalšování některých faktur či transakcí by se Andreu Agnellimu moc dobře rozhodně nespalo. Právě jeho rodině totiž patří tento turínský vekoklub, jehož akcie jsou kótovány na burze. Mimochodem, Agnelliho rodině navíc patří i automobilka Fiat.

Související

Pavel Nedvěd

Bude Nedvěd osm měsíců mimo fotbal? Takový trest pro něj žádá prokuratura

V rámci kauzy falšování klubového účetnictví čelí jeden z podezřelých, tedy viceprezident Juventusu Turín, bývalý český reprezentant a držitel Zlatého míče z roku 2003 Pavel Nedvěd čelí nejnověji možnéhoosmiměěsíčními zákazu činnosti ve fotbale. Právě takový trest pro něj žádá podle italského deníku Gazzetta dello Sport žádá italská prokuratura. Daleko vyšším trestům pak čelí bývalý sportovní ředitel klubu Fabio Paratici, stejně tak i pro šéfa Andreu Agnelliho.

Více souvisejících

italská série A Fotbal Juventus FC Pavel Nedvěd Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy