Ve věku pouhých 40 let zemřel na nemoc ALS bývalý plzeňský obránce Marián Čišovský

V noci ze soboty na neděli podlehl dlouhodobé těžké nevyléčitelné nemoci zvané amyotrofická letaráln skleróza (ALS) bývalý plzeňský obránce Marián Čišovský. Bylo mu pouhých 40 let. Smutnou zprávu potvrdilo vedení západočeského klubu FC Viktoria Plzeň.

"Viktoriáni, dnes je ten nejsmutnější den. S těžkým srdcem musíme oznámit, že nás navždy opustil Marián Čišovský. Upřímnou soustrast celé viktoriánské rodině," uvedl konkrétně plzeňský klub na svém twitterovém účtu.

Součástí plzeňské Viktorky se Marián Čišovský stal v roce 2011, kdy sem zamířil coby držitel hned tří slovenských ligových titulů. S plzeňským klubem pak slavil hned dva tuzemské mistrovské tituly, přičemž v červenomodrém dresu se představil celkem v 64 zápasech, během kterých zaznamenal dvanáct gólů. Dvakrát se pak s týmem představil i ve skupinách Ligy mistrů. Kromě klulbové kariéry měl za sebou i tu reprezentační. Za slovenský národní tým si připsal na své konto patnáct startů. Byl také účastníkem olympijských her v Sydney 2000 a to jako člen reprezentace hráčů do 21 let.

Naposledy byl spatřen na hřišti v plzeňském dresu v březnu roku 2014. Pak musel absolvovat operaci kolene. Po návratu se snažil zapojit do plzeňské juniorky, kde se chtěl opět rozehrát a vrátit se tak zpátky do A-týmu, jenže proti tomu byla zákeřná nemioc ALS, která byla u něj diagnostikována. Vedení západočeského klubu se však i přesto s fotbalistou nerozloučilo, naopak. Stále byl jeho součástí a nadále byl na klubové soupisce.

Smutek nad úmrtím Mariána Čišovského vyjádřili i největší rivalové Plzně, tedy jak Sparta, tak i již mistrovská Slavia. "S hlubokým smutkem jsme přijali zprávu o smrti Mariána Čišovského. S krutou nemocí bojoval statečně a odhodlaně, přesně tak, jak jsme ho znali i ze hřiště. Čest jeho památce. Upřímnou soustrast a hodně sil jeho rodině, spoluhráčům a fanouškům," vydala ve svém prohlášení pražská Sparta, která se právě v neděli odpoledne střetne ve 3. kole liugové nadstavby s Plzní na jejím hřišti.

"Zpráva, která nás donutí uvědomit si, že jsou na světě důležitější věci než góly, rivalita a vzájemné zápasy. Slavia vyjadřuje upřímnou soustrast rodině i všem přátelům Mariána Čišovského," napsala pak pro změnu  Slavia, se kterou ještě do nedávna s Plzní bojovala o letošní ligový titul, který nakonec dokázala obhájit po středeční výhře nad Plzní.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Marian Čišovský (fotbalista) FC Viktoria Plzeň smrt Fotbal

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 25 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hackeři propašovali na web ČTK smyšlenou zprávu o atentátu na Pellegriniho

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy