Vedle suspendace i pokuta. Nedvěd si v Itálii vyslechl trest za nadávky sudímu

Přestože mohl mít po posledním víkendu radoost, že jeho Juventus Turín zvítězil v městském derby nad FC Turín, nyní ho pocit z této radosti rychle přešel. Řeč je o viceprezidentovi Juventusu Pavlu Nedvědovi, který si v úterý vyslechl trest od disciplinární komise a to poté, co nadával rozhodčímu. Za jeho urážky tak byl nakonec komisí suspendován na dva týdny až do 21. prosince a vedle toho ještě bude muset zaplatit pokutu ve výši 10 000 eur (v přepočtu zhruba 260 000 korun).

Inkriminovaným momentem, nad kterým se disciplinární komise v Itálii pozastavila byl ten, jež se odehrál v závěru již zmiňovaného turínského derby. Právě tehdy držitel Zlatého míče z roku 2003 neudržel své emoce na uzdě.

Kvůli tomu bývalý český reprezentant, jenž figuruje ve vedení Juventusu už od roku 2009 a ve funkci viceprezidenta "Staré dámy" je už pět let, nesmí tuto svou funkci vykonávat následující dva týdny. A Pavel Nedvěd nebyl jediným z Juventusu, kdo byl v úterý ještě potrestán. Urážky na rozhodčího si v duelu, který nakonec Juventus vyhrál 2:1, neodputil ani samotný ředitel klubu Fabio Paratici. "Z tribuny opakovaně a několik minut pokřikovali na rozhodčího," stojí v prohlášení disciiplinární komise.

Mimochodem, právě Paratici na rozdíl od českého funkcionáře nebude muset platit pokutu.

A ještě jeden trest padl. Ostrý jazyk měl v duelu i náhradní gólman Juventusu Carlo Pinsoglio, který už v samotném zápase za to obdržel červenou kartu.

Související

Pavel Nedvěd

Bude Nedvěd osm měsíců mimo fotbal? Takový trest pro něj žádá prokuratura

V rámci kauzy falšování klubového účetnictví čelí jeden z podezřelých, tedy viceprezident Juventusu Turín, bývalý český reprezentant a držitel Zlatého míče z roku 2003 Pavel Nedvěd čelí nejnověji možnéhoosmiměěsíčními zákazu činnosti ve fotbale. Právě takový trest pro něj žádá podle italského deníku Gazzetta dello Sport žádá italská prokuratura. Daleko vyšším trestům pak čelí bývalý sportovní ředitel klubu Fabio Paratici, stejně tak i pro šéfa Andreu Agnelliho.

Více souvisejících

italská série A Fotbal Pavel Nedvěd Juventus FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy