Větší zodpovědnost pro Rosického. Ve Spartě skončí člen představenstva Kotalík

Fotbalové Spartě se dlouhodobě nedaří a proto není divu, že se šéf klubu Daniel Křetínský v pondělí rozhodl ke změně. Ve vedení letenského klubu totiž končí Adam Kotalík, člen představenstva, který byl zodpovědný za transfery. Dohodl se na tom s ním právě Daniel Křetínský. Nyní bude mít transfery na starost sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Adam Kotalík, jenž zprvu v klubu fungoval jako generální ředitel, se poprvé objevil na pražské Letné před čtyřmi lety a od té doby byl u několika jednání o nových posilách. Za jeho éry tak do klubu přišla atková jména jako Bořek Dočkal, Guélor Kanga, Srdjan Plavšič, Tomáš Koubek či Martin Dúbravka. Teď už se chystá ukončit své působení ve všech exekutivních funkcích, které zastával. Do konce právě probíhajícího ročníku bude pak v klubu jako poradce představenstva vzhledem k tomu, že ho čeká předání veškeré své agendy. Následně se dá na jiné projekty.

„Adam působil na Spartě ve složitém období, které pro nás, s výjimkou účasti ve čtvrtfinále Evropské ligy a vítězství v základní skupině Evropské ligy v následujícím ročníku, nebylo úspěšné. Přesto mu patří za jeho práci pro Spartu velké poděkování. Často čelil velkému tlaku, který v mnoha případech nebyl spravedlivý," uvedl ve svém prohlášení Křetínský.

Podle něj je největším Kotalíkovým přínosem pro klub to, že se Sparta ohlížela po nových posilách i ve vícero destinacích, než jak tomu bylo obvykle. „Byli jsme schopni získat kvalitní hráče z různých zahraničních soutěží a realizovat ekonomicky velmi úspěšné transfery směrem ven z klubu. Nicméně nastal čas na změnu, jejímž základem je ještě větší samostatná odpovědnost Tomáše Rosického za sportovní úsek a především A-tým," sdělil Křetínský

To ostatně potvrzuje i generální ředitel František Čupr: „Veškeré Adamovy kompetence, kromě samotného vyjednávání transferů a smluv hráčů, přebírá Tomáš Rosický," a pokračoval: „V oblasti významných transferů a hráčských smluv budeme spolupracovat s vybraným advokátem, který agendu jako expert na kontraktaci a vyjednávání převezme. Jeho jméno oznámíme v průběhu krátké doby. Menší transfery a smlouvy bude realizovat sportovní úsek Sparty v koordinaci s úsekem mládeže."

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy