Video nepomohlo. Lukaku s Martínezem ničili slávistické naděje na pokračování v Evropě

Přestože fotbalisté Slavie podávali v zápasech s fotbalovými giganty ve skupině F Ligy mistrů úctyhodné výkony, na pokračování na evropské scéně i na jaře to zkrátka nestačí. Ani ve středečním domácím zápase Slávistů proti Interu Milán, nad kterým museli sešívaní vyhrát, aby pomýšleli na jarní působení v Evropě, se nedá mluvit o tom, že by snad Pražané nebojovali, ale na Inter Milán prostě tentokrát nestačili. V prvním poločase sice díky verdiktu videorozhodčího místo toho, aby prohrávali už 0:2, vyrovnali z penalty na 1:1, pak už se dvakrát trefovali pouze hosté, o což se opět postarali Martínez s Lukakem. Slavia tedy mimo jiné i pod dohledem prezidenta Miloše Zemana, který utkání navštívil, s Interem Milán prohrála 1:3.

Stejně jako tomu byl v domácích zápasech Slavie proti Borussii Dortmund či proti Barceloně, tak i proti Interu Milán to byly Pražané, kteří poprvé v utkání inkasovali. Tentokrát se tak stalo už v 19. minutě, kdy se poprvé ukázalo útočné duo Lukaku-Martínez. Druhý jmenovaný po brejku nakonec otevřel skóre, 0:1.

Ještě v prvním poločase se ale domácím podařilo vyrovnat a to dost kuriózním způsobem. Nejprve totiž vypadalo, že po Frydychově fatální hrubici v rozehrávce a následné Lukakově trefě Slávisté budou prohrávat už 0:2, jenže poté se videorozhodčí vrátil k předešlé situaci v milánské šestnáctce, kde byl faulován Olayinka. Slavia tak nakonec zahrávala penaltu, ze které Souček střelou doprostřed tedy srovnal na 1:1. Remízu ale žádný tým rozhodně vzhledem k postupové matematice nepotřeboval a tak tento výsledek sliboval zajímavý průběh zápasu v následujících minutách.

Svěřenci kouče Antonia Conteho vyrukovali na Slavii se svou pevnou defenzivou a sešívaní zase pokračovali ve své aktivitě s vysunutým napadáním. Přes obranu hostů to ale zkrátka dlouho nešlo a tak se tým Jindřicha Trpišovského uchyloval ke střelám ze střední vzdálenosti. Jenže v této disciplíně neuspěl Masopust, jehož střelu gólman Handanovič vytáhl nad branku. Slávistický forvard ovšem nebyl úspěšný ani v 73. minutě ve své obrovské brejkové příležitosti po chybě v hostující rozehrávce, ale i tady se vyznamenal slovinský gólman ve službách Interu.

Jak se blížil konec zápasu, k čím dál více ofenzivnějšímu fotbalu se začali uchylovat oba týmy a především pak Inter Milán. Lukaku si chtěl přeci jenom v Edenu připsat gól, když mu ten z první půle byl nakonec VARem umazán, ale tentokrát trefil po centru zprava hlavou břevno. To zanedlouho orazítkoval svým projektilem i Brozovič. Pak měl příležitosti Martínez, který taktéž selhal v brejkové příležitosti.

Když zbývalo devět minut do závěrečného hvizdu, přišla další z chyb bránícího Michala Frydrycha. V nevhodný okamžik podklouzl a tím tak dostal do brejku Lukaka, jenž kličkou vyzráli na gólmana Koláře, 1:2. Za chvíli pak byly tři body pro Inter a konec Slavie v Evropě zpečetěny a to v 88. minutě, kdy zvýšil další útočný zabiják milánského klubu Martínez.

A přestože mohl Lukaku v samotném závěru zaznamenat čtvrtou branku, nakonec nezaznamal. Opět mu byla v tomto utkání smazána kvůli videorozhodčímu, který ho nachytal tentokrát v ofsjadu. To už ale Lukaka mrzet vůbec nemuselo.

Konečný výsledek:

Slavia Praha - Inter Milán 1:3Branky: 37. Souček - 19. a 88. Martínez, 81. Lukaku

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů sk slavia praha FC Inter Milan Fotbal

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy