West Ham prohrál na Arsenalu. Hlavním tématem v Anglii je červená karta pro Coufala

Ve středu večer se v rámci vloženého 17. kola anglické Premier League střetl Arsenal na svém hřišti s West Hamem, v jehož základní sestavě se objevilo i české duo Vladimír Coufal-Tomáš Souček. Po gólech Martinelliho a Smithe Rowea londýnští Kanonýři vyhráli 2:0 a pro West Ham mohlo být ještě hůř, kdyby v 67. minutě proměnili penaltu. Tu tehdy zavili obránce hostů Vladimír Coufal, který navíc od rozhodčího Anthonyho Taylora viděl po druhé žluté červenou kartu. A právě tento zákrok a rozhodnutí po něm se na Britských ostrovech nenechává nikoho chladným.

Běžela 67. minuta zápasu, když Vladimír Coufal stíhal francouzského útočníka Alexandra Lacazetta a právě tohoto forvarda český reprezentační obránce zastavil skluzem v pokutovém území. Spor o tom, jestli to bylo skutečně na penaltu, spočívá v tom, že Coufal nejprve trefil míč, pak nohy Lacazetta, jenžž se následně sesunul k zemi.

Protože už Coual jednu žlutou kartu na svém kontě měl, poté, co mu sudí Anthony Taylor ukázal druhou takovéto barvy musela logicky následovat karta červená. A Kladiváři tak šli do deseti. Naštěstí pro ně i po penaltě ještě žila jistá naděje na bodový zisk, neboť Lacazette tehdy pokutový kop neproměnil. Nakonec ale i tak Arsenal vyhrál 2:0.

Jsou to pochopitlně především příznivci West Hamu, kteř mají Coufalovo vyloučení za křivdu, navíc ejich názor podporuje bývalý elitní rozhodčí Mark Clattenburg. Podle něj se jedná o jasnou chybu. „Tohle rozhodnutí bylo špatné, o tom není pochyb. Hráč West Hamu Vladimír Coufal sebral míč Lacazettovi. Byl to čistý a velmi dobrý zákrok. Jak tohle mohla být penalta?," ptá se v komentáři pro Daily Mail Clattenburg a pokračoval: „VAR Peter Bankes měl poslat Anthonyho Taylora k monitoru na hřišti a penalta i žlutá karta pro Coufala měly být zrušeny. OK, z penalty gól nepadl, ale West Ham dohrával v deseti. Bál se Banks, který je u VARu nezkušený, že naštve Taylora, jednoho z nejostřílenějších rozhodčích? Taylor to vyhodnotil špatně. Byla to jasné chyba, kvůli takovým situacím VAR existuje. Nemůžu uvěřit, že Bankes neporadil Taylorovi, aby se šel podívat."

Trochu překvapením pak může být postoj kouče West Hamu Davida Moyese. Ten se po zápase na tiskové konferenci nechal slyšet, že má za to, že sudí Taylor nakonec rozhodl správně. „Myslím, že rozhodčí Anthony Taylor to možná posoudil správně. Vladimír Coufal zasáhl míč, ale podle mě měl mít lepší kontakt s balonem. Možná ho měl jen špičkou odkopnout, nebo naplno (míč) trefit. Pořád si myslím, že sudí nařizovat penaltu nemusel. Ale to, co po zasažení míče následovalo, bylo asi pro jeho rozhodnutí klíčové," řekl konkrétně Moyes.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Fotbal

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Na Tachovsku zasahovala policie ve škole. Zadržela jednu osobu

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy