Z Liverpoolu do Mladé Boleslavi. Středočeský klub představil kolumbijskou posilu

Do tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže míří fotbalista patřící Liverpoolu. Nejedná se o žádný vtip, ale o holý fakt. Mladá Boleslav totiž do svého kádru přivedla novou posilu a to terpve devatenáctiletého Andersona Arroyoa Córdobu, defenzivního fotbalistu z kolumbijského Quibdó. Ten bude v Mladé Boleslavi zatím pouze hostovat.

Hráč, který na Britskéostrovy přišel z klubu Fortaleza C.E.I.F. a to treprve minulý rok, se mimo jiné může pyšnit svými šestnácti starty za kolumbijský národní tým hráčů jak do sedmnácti, tak do dvaceti let. Pro Córdobu se nebude v Mladé Boleslavi nebude první evropské hostování. Už dříve se takto objevil v dresech Mallorcy či Gentu. A právě z Bef´gie zamířil do středních Čech. "Do Mladé Boleslavi se těším, budu chtít dokázat, že umím hrát fotbal, a hlavně pomáhat týmu získávat body. Cítím se velmi dobře a těším se, až se zapojím do přípravy i zápasů," nechal se mladý Kolumbijec slyšet krátce po příchodu do Boleslavi.

V ní se objevil až tehdy, co doléčil nejen své zranění, ale ještě celou následnou regeneraci v Liverpoolu. "Anderson Arroyo je velmi talentovaný hráč, kterého v osmnácti letech z mnoha zájemců získal právě Liverpool. Skvěle odehrál světový šampionát do 20 let, z něhož si však také přivezl drobné zranění. Z toho důvodu chyběl v přípravě liverpoolského prvního týmu a řešilo se jeho hostování. Jeho úspěšné angažmá by následně českou fotbalovou cestu mohlo otevřít také dalším talentům z anglických klubů," věří v další takovéto příchody do české ligy agent Viktor Kolář.

Před několika dny se takovýto podobně zajímavý přestup podařil jiného středočeskému prvoligovému klubu a to Příbrami. Její řady totiž posílil Paulo Manuel Neves Alves, zkráceně Paulinho. Jedná se o portugalského záložníka, jenž přišel taktéž z Británie, konkrétně z Wolverhamptonu. Tento fotbalista zatím nastupoval především v mládežnických britských celcích.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FK Mladá Boleslav Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy