Rogoz je z vazby venku. Berbr stále na propuštění na svobodu čeká

Jeden z obviněných v nejnovější tuzemské fotbalové kauze, konkrétně již bývalý sportovní ředitel druholigového Slavojeb Vyšehrad Roman Rogoz, už opustil vazební věznic. Do té byl Vrchním soudem v Praze uvalen poté, co v polovině října loňského roku policie zatkla hned dvacet osob v českém otbalovém prostředí včetně tehdejšího místopředsedy Fotbalové asociace ČR (FAČR) Romana Berbra. Ten si musí ještě na propuštění na svobodu počkat, přičemž před několika dny se rozhodlo o jeho propuštění z vazby 16. ledna. Připomeňme, že Rogoz vyšel z vazby jen pět dní před vypršením tříměsíční vazby.

Společně s Rogozem a Berbrem byli vzati do vazby původně i další dva obvinění a to domažlický funkcionář Michal Káník a rozhodčí Tomáš Grimm. Ti se však rozhodli s vyšetřovateli v případu spolupracovat a tak byli z vazby v podstatě záhy po jejich zatčení. Co se týče dvou hlavních aktérů kauzy Rogoze a Berbra, tak oba bdva podali stížnost na uvalení vazby minulý týden Obdonímu soudu pro Prahu 6. Oběma mužům soud vyhověl a na svobodu se tak dostanou po téměř čtvrt roce za mřížemi.

Roman Rogoz byl nyní propuštěn na svobodu o něco dříve a to kvůli jeho zhoršenému zdravotnímu stavu. Mimochodem, právě na tento fakt asi stěžoval Rogoz krátce už po jeho říjnovém zatčení. „Došlo u něho k zhoršení zdravotního stavu, když byl zadržen. Nebyl tudíž v pozici, kdy by se mohl řádně hájit," řekl tehdy ke svému klientovi právní zástupce Oldřich Chudoba.

Neprozradil už však, co všechno stihl Rogoz policii vypovědět a jak moc v posledních týdnech s vyšetřovateali spolupracoval. To všechno bude podle všeho zveřejněno až v době, kdy probíhat soudní jednání. Že ale něco Rogoz prozradil, o tom nasvědčuje ta skutečnost, že státní zastupitelství neprodloužilo pro Rogoze tříměsíční vazební lhůtu. „Můj klient se bude nyní věnovat svému zdravotnímu a psychickému stavu," řekl nyní pouze Chudoba pro isport.cz.

Stíhán tak tedy bude Rogoz nadále, ovšem už na svobodě. Podobně jako Roman Berbr, jenž by měl bbýt propuěštěn do konce tohoto týdne.

Připomeňme, že v nejnovější tuzemské fotbalové kauze se jedná o možném ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí ligy především ve prospěch Slavoje Vyšehrad, o manipulaci s nasazováním rozhodčích a jejch uplácení. V jiné větvi se pak jedná i o defraudaci 800 000 korun Plzeňského krajského fotbalového svazu, kterému do nedávna šéfoval právě Roman Berbr. Jestli se tak skutečně stalo, to by měl zkontrolovat audit pod záštitou předsedy FAČR Martina Malíka, jenž by měl proběhnout nejpozději do letošního 17. května.

Všechno výše zmíněné měla pak podle kriminilistů řídit organizovaná zločinecká skupina, jejíž součástí měl být i sám Roman Berbr.

Kauza podle policejních spisů uniklých na veřejnost sahá i do tuzemské první fotbalové ligy a českého poháru. Těchto soutěží se má týkat ta část případu s nelegálními sázkami na výsledky zápasů.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Korupce ve fotbale Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy