Ze Slavie na Ostrovy se uskutečnil další pohyb. A opět do West Hamu United

Tomáš Souček nebude v anglickém West Hamu jediným exslávistou, který tam bude působit. Společnost bude českému reprezentantovi, který je tam zatím od ledna pouze na hostování, dělat nově i trojnásobná česká fotbalistka roku Kateřina Svitková. Pro ni tak půjde o její první zahraniční angažmá.

"Jsem nadšená, že jdu do West Hamu. Je to velký klub s velkou historií v krásném městě. Doufám, že týmu pomohu dosáhnout jeho cílů a bude se nám dařit," nechala se slyšet s očividnou radostí Svitková.

Tato čtyřiadvacetiletá fotbalistka dosud působila pouze ve Slavii, jejíž dres oblékala dlouhých sedm let, během kterých nejen že získala čtyři mistrovské tituly a kromě toho se dvakrát stala nejlepší kanonýrkou ligy.

O jejích kvalitách samozřejmě v londýnském klubu věděli a jak uvedl kouč tamního ženského týmu Matt Beard, v jejich hledáčku byla už delší dobu. "Na spolupráci s Kateřinou se těším. Její bilance ve Slavii a národním týmu mluví sama za sebe," řekl s tím, že navzdory svému mládí byla Svitková klíčovou oporou jak Slavie, tak i národního týmu. "Bude pro nás skvělou posilou. Vytváří šanci i dává góly, má fantastickou pracovní morálku," pokračoval Beard, jehož svěřenkyně skončily v předčasně ukončené sezóně anglické ligy na osmé příčce.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal sk slavia praha

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 25 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

včera

Ruská armáda se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy