Získat Haalanda je už státní záležitostí, píší ve Španěsku. Půjde Nor do Realu?

Doba Cristiana Ronalda a nejspíš i Lionela Messiho v evropském fotbale podle všeho definitivně končí, na trůn přichází jiný král. A to ze země, kterou bychom za fotbalovou příliš nepovažovali. Jedná se totiž o Nora působícího aktuálně v Borussii Dortmund Erlinga Haalanda, jenž udivuje svět svou formou a bilancí. Za čtrnáct zápasů v Lize mistrů se mu podařilo vstřelit dvacet branek, naposledy skóroval v úterý v osmifinálové odvetě Ligy mistrů proti Seville a to hned dvakrát. Není tak divu, že tato teprve dvacetiletá kometa zaujal mnoho evropských velkoklubů včetně Realu Madrid.

"Získat Haalanda bylo doposud povinností. Teď se to ale stalo státní záležitostí. Real Madrid nechce za žádných okolností připustit, aby mu z rukou vyklouzl forvard, který ovládne fotbal příštího desetiletí," napsal po úterních osmifinálových duelech Ligy mistrů španělský deník AS.

Celkově se vůbec osmifinálový dvojzápas se Sevillou dortmundské hvězdě vyvedl. Nejenže v odvetě mohl dát celkem tři góly, kdyby mu jeden z nich byl uznán, dva góly dal Seville totiž už v úvodním osmifinále. Kouč soupeře z Andalusie Julen Lopetegui tak ví, kým byli jeho svěřenci vyřazeni ze hry o učatý pohár. "Byli jsme ztrestáni hráčem, který bude dominovat v další éře," nechal se slyšet.

Dát dvacet branek v Lize mistrů se mnohým hvězdám v minulosti nepodařilo za celou svou kariéru, Erlingovi Haalandovi na to stačilo oněch čtrnáct utkání v této soutěži. Kromě toho se může pyšnit tím, že se stal nejlepším kanonýrem Ligy mistrů ještě před tím, než mu bylo 21 let, stejně tak přepsal historické tabulky tím, že vstřelil dvě a více branekvy čtyřech zápasech Ligy mistrů v řadě a stal se tak prvním nejlepším norským střelcem soutěže od dob Oleho Gunnara Solskjaera, nynějšího kouče Manchesteru United.

"O takových statistikách si mohli Messi nebo Ronaldo na začátku kariér jen snít," připomněl německý deník FAZ. Podle italských novin Gazzetta dello Sport pak může být mladý Nor jednou z hlavních tváří historie fotbalu. "Ve skutečnosti už začal," dodává FAZ, jenž také připomněl, že Ronaldo vstřelil 20 branek v Lize mistrů až za 56 zápasů, Messi pak za čtyřicet.

Není pak rozhodně bez zajímavosti, že web transfermarkt.de ohodnocuje Haalanda 110 miliony eur (2,8 miliardy korun).

"Jsme rádi, že bude mít v této sezoně Ligy mistrů minimálně další dva zápasy, aby mohl přidat další góly," uvedl k němu kouč Borussie Edin Terzič.

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Fotbal

Aktuálně se děje

před 16 minutami

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

před 1 hodinou

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy