Hokej

Související články:

Ilustrační fotografie.

Čeští hokejoví junioři po výhře nad Německem vyhráli skupinu. Dnes je čeká čtvrtfinále se Švýcary

Do důležitého čtvrtfinálového zápasu se v rámci MS v hokeji hráčů do 20 let v kanadském Halifaxu naladili čeští junioři vysokou výhrou nad Německem. Nejen díky vlastní výhře 8:1, ale také díky výhře Kanady nad Švédskem, svěřenci kouče Radima Rulíka postoupili do čtvrtfinále z prvního místa své skupiny a v pondělí od 19:30 středoevropského času si tak zahrají se Švýcarskem.
Kometa Brno, ilustrační fotografie.

Tápající Brno má z krize pomoci vyvést Modrý. Bývalý trenér Českých Budějovic bude asistentem

Po vánočním vyhazovu z pozice hlavního kouče Českých Budějovic nezůstal bez angažmá Jaroslav Modrý dlouho, konkrétně pouze do čtvrtka. Právě včera totiž vzal práci asistenta v brněnské Kometě, která v současnosti tápe a čeká na tři body za vítězství dlouhých 13 zápasů. Aktuálně se tak i proto nachází až na 9. místě extraligové tabulky. Naposledy prohrála ve středu s Hradcem Králové 2:3 po prodloužení, a protože hrála o dresy, které mají hráči v zástavě u naštvaných fanoušků, je otázkou v čem tak nastoupí Brňané do dalšího utkání.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vánoční novinky v hokejové extralize. Mlejnek povede Litvínov i v příští sezóně, Budějovice se rozloučily s Modrým

Dvě novinky přinesla o vánočních svátcích tuzemská hokejová extraliga. Nejprve v Litvínově dostal kouč Karel Mlejnek od klubového vedení prodloužení smlouvy až do konce příští sezóny. Tolik času rozhodně od svého vedení nedostal dosavadní trenér Českých Budějovic Jaroslav Modrý. Nově tak povede Jihočechy David Čermák spolu s asistentem Jiřím Novotným.
Sparta hraje domácí zápasy v O2 aréně.

K hokejové Spartě se vrací Hořava. Z téměř dojednaného Varadi nakonec sešlo

Sága s názvem „hledání nového trenéra hokejové Sparty“ je po několika dnech konečně u konce.  Zápletku ale měla přímo shakespearovskou. Už v pondělí vyšla najevo zpráva o tom, že je dohoda mezi Spartou a bývalým koučem mistrovského Třince Václavem Varaďou na spadnutí a ještě v úterý dopoledne to vypadalo, že vše směřuje k podpisu. Během dne ale bylo rázem všechno jinak a nakonec si vedení Sparty pláclo s Miloslavem Hořavou. Ten sparťanské mužstvo vedl po boku Josefa Jandače v posledních třech sezónách s přestávkami až do konce té minulé.
Hokej, ilustrační fotografie.

Češi do nové reprezentační sezóny nevstoupili dobře. Na úvod Karjala Cupu nestačili na Švédy

Ve čtvrtek začala pro český hokejový národní tým nová reprezentační sezóna, odehrál se úvodní duel tradičního finského turnaje Karjala Cupu. V něm v Českých Budějovicích nastoupil proti Švédsku. Seveřany táhl k výhře 4:1 především Andre Petersson, jenž zaznamenal hattrick. Zápas byl taktéž poznamenán téměř hodinovou pauzou poté, co nastal problém s ledem, když u mantinelu musela být opravena jeho část, která se propadla.
Petr Svoboda (vlevo)

Střelec z Nagana Svoboda se postaral ve Švýcarsku o pozdvižení. Mluví se o ostudě a chaosu

Bývalý český hokejový reprezentant Petr Svoboda, jenž se do dějin tuzemského hokeje zapsal nejslavnějším gólem ve finále Zimních olympijských her v Naganu v roce 1998, se poslední dobou dal na funkcionářskou dráhu. Ve Švýcarsku, kde působil jako ředitel hokejových operací v Lausanne, ovšem na jeho působení nebudou vzpomínat v nejlepším. V klubu musel skončit a v zákulisí se mluví o jedovaté atmosféře a chaosu.
HC Sparta Praha

Trápení hokejové Sparty dostálo svého vyvrcholení. Vedení odvolalo trenéry

Trápení hokejové Sparty dostálo svého vyvrcholení. Poté, co v pátek prohráli Pražané další duel v řadě, tentokrát ve Vítkovicích 2:3 a klesli tak v tabulce až na dvanácté místo, o víkendu tak už vedení Sparty nevidělo jinou možnost než odvolání trenérské dvojice Pavel Patera, Patrik Martinec. Prozatímně se tak na lavičku postaví netradičně sportovní ředitel se sportovním manažerem, tedy Petr Ton s Jaroslavem Hlinkou, přičemž jim bude ještě pomáhat další sparťanská legenda František Ptáček. Právě tato trojice se ukáže minimálně v nedělním zápase proti Pardubicím.
Fanoušci HC Litvínov, foto: Jan Čech

Po sedmi porážkách v řadě se vedení hokejového Litvínova rozhodlo odvolat Růžičku

Trebnérská židle se pod ním viklala už delší dobu. Až když se šňůra porážek protáhla na sedm zápasů, došla vedení hokejovému Litvínovu trpělivost a sáhla tak tedy k ukončení spolupráce s hlavním koučem Vladimírem Růžičkou. Dál pak s týmem nebude solupracovat ani dosavadní Růžičkův asistent Daniel Branda. Kormidla se naopak prozatímně ujme v tomto severočeském klubu další z dosavadních asistentů Karel Mlejnek.
Jágr, Jaromír

Vrátí se Jágr někdy na led? Pokud se neuskuteční Winter Classic, tak možná ne

O konci kariéry nejlegendárnějšího českého hokejisty Jaromíra Jágra se v minulosti spekluovalo již několikrát, ale vždy se po čase mezi mantinely vrátil. Nyní to však vypadá, že se ale konec jedné bohaté hráčské kariéry opravdu nachýlil. V rozhovoru pro Českou tiskovou kancelář (ČTK) a deník Sport se Jágr totiž nechal slyšet, že už nemá chuť ani motivaci se vracet, snad jen v případě akce Winter Classic, tedy zápasů pod širým nebem.
Hokej, ilustrační foto

Až ruská agrese skončí, Rusko a Bělorusko se vrátí rovnou do elitní divize, tvrdí IIHF

Ruská a běloruká hokejová reprezentace jako součást mistrovstv světa je v současnosti zřejmě vzdálenou hudbou budoucnosti a to především kvůli právě probíhající ruské agresi na Ukrajině. Přesto Mezinárodní hokejová federace IHFF v pátek uvedla, že až tato eskalace skončí, obě reprezentace se vrátí rovnou do elitní divize mistrovství světa. V nadcházející sezóně 2022/23 však bude mezinárodní hokej nadále obě reprezentace postrádat.
Český hokej

Hadamczik našel náhradu za Nedvěda. Generální manažeři reprezentace budou hned dva

Před nedávnem se objvila informace o tom, že se po čtyřech letech se rozhodl ve funkci generálního manažera hokejové reprezentace Petr Nedvěd. Nyní už je známa náhrada za něj. Zatímco však dosud tuto funkci obssazoval jen jeden člověk, nově budou tento post hned dva bývalí čeští hokejoví reprezentanti Martin Havlát a Marek Židlický, přičemž druhý jmenovaný by měl být asistentem toho prvního.
NHL

NHL v Praze se přeci jen uskuteční. Ruští hokejisté s vízy do Česka můžou

V předešlých dnech nebylo vůbec jasné, zda se o druhém říjnovém víkendu uskuteční v pražské O2 Areně tolik očekávaný start nové sezóny NHL kdy jsou v Praze na programu hned dva duely mezi Saan Jose a Nashvillem. V obou týdnech totiž figurují ruští hokejisté a česká vláda se v souvislosti s ruskou agresí na Ukrajině nechala slyšet, aby do Česka spolu s mužstvy právě ruští okejisté nepřicestovali. To však vzbudilo u obou mužstev rozruch, kteří reagovali tak, že buď pojedou s ruskými hráči nebo nepřijedou vůbec. Nyní bezpečnostní poradce premiéra Petra Fialy Tomáš Pojar pro server Seznam Zprávy uvedl, že ruští hokejisté s vízy mohou do Česka dorazit.
Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl se Šimkem nesouhlasí s postojem vlády. Chtějí s Rusy do Prahy, jinak ne

Hodně ostrou reakci si vysloužila ze strany kanadsko-americké NHL a především klubů San Jose a Nashvillu česká vláda za své nedávné doporučení, aby s seboou nebrali do Prahy ruské hokejisty, což by mělo být součástí sankcí vůči Rusku kvůli invazi na Ukrajině. V tomto ohledu česká vláda podniká kroky především na popud bývalého brankáře a velkého kritika Ruska Dominika Haška. Pochopení však česká vláda nenašla ani u českých reprezentantů v San Jose Tomáše Hertla a Radima Šimka.
Ministerstvo zahraničí

Ministerstvo zahraničí upozornilo vedení NHL, aby ruští hokejisté necestovali do Prahy

Ministerstvo zahraničních věcí ČR upozornilo dopisem vedení NHL, aby ruští hokejisté z týmů San Jose a Nashvillu necestovali k zahájení sezony do Prahy. NHL se bude v O2 areně hrát v pátek 7. října a o den později. Proti působení Rusů v Česku i na půdě Evropské unie, ale i Čechů v Rusku, se kvůli válečnému konfliktu na Ukrajině delší dobu vymezuje bývalý brankář Dominik Hašek, olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.
Český hokej

Čtyři roky a dost. Petr Nedvěd rezignoval na post generálního manažera národního týmu

Dlouho se rozmýšlel, zda ve funkci generálního manažera české hokejové reprezentace bude pokračovat, nyní ve středu padlo z jeho strany definitivní rozhodnutí. Padesátiletý Petr Nedvěd se nakonec rozhodl, že po čtyřech letech v této funkci skončí. Svůj krok potvrdil nejen svaz svým tiskovým prohlášením, ale i sám Nedvěd v rozhovoru pro server isport.cz.
České hokejistky získaly poprvé v historii medaili z mistrovství světa.

Český ženský hokej má konečně svůj medailový úspěch. Češky na MS získaly bronz

Nejen muži, ale i ženy dokázaly letos získat na hokejovém světovém šampionátu bronz. A v případě českých hokejistek se nejedná jen tak o ledajakou medaili, ale o historický úspěch. Poprvé v historii se totiž českému ženskému A-týmu povedlo na mistrovství světa vybojovat jakýkoli cenný kov. Svěřenkyně kanadské trenérky Carly MacLeodové k němu v Dánsku došly poté, co v boji o bronz porazily Švýcarky 4:2.
Český hokej

České hokejistky si na MS poprvé v historii zahrají po výhře nad Finskem o medaile

To, o čem v koutku duše české hokejové reprezentantky snily, se stalo skutečností. Na letošním právě probíhajícím mistrovství světa v Dánsku se dokázali dostat mezi nejlepší čtyři a tím pádem se probojovat do bojů o medaile. Poté, co svěřenkyně nové kanadské koučky Carly MacLoadové suverénně ovládly svou skupinu B, si ve čtvrtfinále vyšláply i na Finky, které nakonec díky gólům Daniely Pejšové a Anety Tejralové Češky porazily v prodloužení 2:1.
Český hokej

Česká "dvacítka" se v sobotu večer popere o bronz. V semifinále nestačila na Kanadu

Možná že nejeden český hokejový fanoušek doufal v podobný zázrak, jaký se stal ve čtvrtfinále mistrovství světa hráčů do 20 let, kdy se Čechůnm vydařil opravdu nevídáný kousek a vyřadil z turnaje favorizované Američany, ale nakonec svěřenci kouče Radima Rulíka v semifinále na dalšího zámořskéhoo soupeře, tedy na Kanadu, opravdu nestačili. Hokejisté s javorovými listy trestali všechny chyby, kterých se Češi dopustili a po dvou třetinách tak vedli už 4:0 a i když se následně Češi snažili nějak zdramtizovat utkání, Kanaďané nakonec vyhráli 5:2.
HC Kladno (ilustrační foto)

Hokejové Kladno v nové sezóně povede člen legendární Blue Line Otakar Vejvoda

O největší senzaci v hokejovém Kladně se postaral příchod nového trenéra. Tím se stala totiž klubová legenda a člen neméně legendární Blue Line, kterou svého času tvořil v Kladně společně s Martinem Procházkou a Pavlem Paterou, Otakar Vejvoda. Světový šampion z roku 1996 se vrací do svého mateřského klubu poté ,co dlouhých sedm let působil ve Švédsku juniorku týmu Lidingö.

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 21 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

Kreml tvrdí, že obsadil další obec. Kyjev mlčí, ruské armádě se ale postup upřít nedá

Ruská armáda tvrdí, že její jednotky převzaly plnou kontrolu nad obcí Novomychajlivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Podle ruského ministerstva obrany si tak ruské jednotky zlepšily taktickou situaci podél frontové linie. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy