Během nouzového stavu mejdan? Pro bývalého extraligového gólmana žádný problém

Přestože se republika nachází kvůli pandemii koronaviru v nouzovém stavu a je zákaz shromažďování, někteří naši spoluobčané ovšem stále na vládní nařízení nebere žádný ohled. Třeba takovému bývalému extraligovému brankáři Martinu Růžičkovi. Ten podle informací TV Nova měl v úterý v jedné z pardubické restaurací pořádat soukromý mejdan, přičemž se mě+l pak dostat do sporu s jedním policistou, kterému měl strhnout roušku.

V úterý večer si měla policejní hlídka všimnout světla v jedné z pardubických restaurací navzdory nařízení vlády o uzavření podobných zařízení během karantény a když do ní vstoupila, spatřila tancující lidi na stole. V restauraci byl přítomen i zmiňovaný bývalý extraligový brankář Martin Růžička, jenž pak měl policistům vysvětlovat, že sedm nebo osm žen, které s ním v restauraci tehdy byly, jsou jeho zaměstnankyně a že se nejedná o žádný večírek. „Majitel byl vyzván k předložení občanky, což udělal, ale v nestřežené chvíli si ji vzal zpátky a už ji nechtěl policistům vydat," řekla k situaci Markéta Janovská, tisková mluvčí policie Pardubického kraje.

Policie tedy musela sáhnout k donucovacím prostředkům. „Majitel se začal bránit, policistovi strhl z obličeje roušku a z ucha mu vytrhl a poškodil příposlech radiostanice. Během toho všeho se zbytek osazenstva snažil majitele vytrhnout z rukou policie a znovu jsme použili donucovací prostředky," pokračovala Janovská.

Bývalému hokejistovi, jenž předváděl své brankářské umění jak v Pardubicích, Mladé Boleslavi i v Chomutově, kde nakonec skončil před dvěma lety svou kariéru, bylo na místě podle policejní mluvčí naměřeno 1,59 promile alkoholu a jeho společnice byly taktéž v podnapilém stavu.

Následně byl Růžička policií zajištěn, zanedlouho ho ale zase propustila. Růžičky se pak ve výpovědi zastala provozní restaurace, která také mluvila o tom, že se nejednalo o večírek. Podle provozní pak Růžička prý v žádném případě nestrhával roušku z úst jednoho z pocistů, jak sama policie tvrdí. „Žádná rouška stržena nebyla, je to trapný," řekla.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

hokej Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy